Създадено за Olympus

Жената, която обичаше себе си

Жената, която обичаше себе си
Снимка: Istock

Имало едно време една жена, която обичала себе си и знаела, че когато тя е здрава и се чувства добре, ще може да е пълноценна и за другите около нея и съответно и те да се чувстват добре. Затова всекидневно полагала грижи за здравето си, наспивала се и се хранела здравословно – както физически, така и духовно, и се чувствала прекрасно. Край.

Едва ли сте чували тази приказка, защото тя не е от най-популярните, за съжаление. За много от нас наистина звучи като някаква фантасмагория, защото къде се е чуло и видяло жена да се грижи първо за себе си? Ами децата, ами мъжът? Кой ще им оправи раниците за училище, кой ще знае къде са всички чорапи, на кой рафт в хладилника е кашкавалът и въобще – кой ще превежда през предизвикателствата на живота останалите членове на семейството? Разбира се, че жената вкъщи.

Представете си обаче да беше другояче. Да помагате и на себе си освен на всички останали. Да се обичате всеки ден, независимо колко сте нервни, ядосани или уморени. Да се поглеждате в огледалото и вместо да си казвате „Боже, какво е това същество, което ме гледа оттам?“, да чувате, че изричате „Малко изтощена изглеждаш, скъпа. Утре няма да ставаш да водиш децата на училище, защото те си имат и баща – да ги заведе той“.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Представете си полагате такива грижи за здравето си, каквито полагате за здравето на децата. Да внимавате какво и кога ядете. Да посягате само към здравословни храни и да не се тъпчете, озверели от глад вечер, а да се храните с удоволствие и с уважение към тялото си. Да се готвите за лятото още от пролетта, а не пет дни преди да идете на море.

Да започнете най-накрая да постите – така, както си мечтаете да направите всяка година, но не успявате, защото няма време, детето се разболява, или нещо друго (по избор). Да издържите от началото до края, за да усетите онова, за което говорят половината ви приятелки – как тялото и душата се пречиства и стъпваш по-леко по земята. Да започнете нов режим на хранене, по-лек, по щадящ, по-вкусен и разнообразен. Да включите в него ядкови млека – „всички ги пият, само аз още не съм ги опитала!

f
Снимка: Olympus

Постите са идеалният период човек да стартира с ново меню, с нов поглед към живота, с нови цели и с нови вкусове, а ядковите млека на Olympus ще ви предложат феерия от неопитвани досега вкусове. Представете си кафето с мляко от шамфъстък или бадем или следобедно капучино с овесено-лешниково мляко и канела. Изумителен и плътен вкус, едновременно с това нискокалоричен и нискомаслен – не е ли това идеалният начин да влезеш в пролетните си дрехи?

Започнахте ли да усещате как се обичате малко повече, отколкото преди пет минути? Ако имате нужда от още малко стимули, чуйте това – за предстоящия си 10-и рожден ден иконичният женски сайт Edna.bg ще раздаде награди в партньорство с Olympus, в която няколко от вас ще си отнесат вкъщи подаръци – техните ядкови млека в комплект с някои други изненади.

Снимка: Edna.bg/iStock

Как да играете за тях ще научите ТУК, а дотогава си помислете върху това можете ли да започнете най-накрая да се обичате така, както заслужавате, без оправдания, обяснения и извинения? Ние смятаме, че отговорът е „Да“ - и само тогава приказката ще престане да бъде приказка, а ще се превърне в реалност. А реалност, в която жените се обичат малко повече, отколкото се обичат сега, ще е просто... по-хубава реалност.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти