С подкрепата на Medipharma Cosmetics

Хиалуронът - киселината, която всъщност ни разхубавява

N
Снимка: Istock

Едва ли свързвате думата “киселина” с поддържане на красотата. Факт е обаче, че хиалуроновата киселина е именно това - хем киселина, хем гарант за нашата красота. Сложното ѝ име не ѝ попречи да се превърне в звездна съставка на козметичните продукти и хранителните добавки през последните години. И славата ѝ е абсолютно заслужена. Сега припомняме защо:

Открита от учени, но естествена част от тялото ни

Хиалуроновата киселина е естествена за организма. Съдържат я нашите тъкани, в най-голямо количество я срещаме в кожата, очите и белите дробове. Като отделна киселина е определена от Джон Палмър и Карл Майер през ‘30-те години на 20в.

Заслужава си да споменаваме имената им, предвид всички ползи за красотата, които хиалуроновата киселина ни носи.

Обича водата

д
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Хиалуроновата киселина е полизахарид, който привлича водата. Толкова страстно я привлича, че успява да задържи 1000 пъти по-голямо количество вода от собствения си размер. И това нейно изумително качество я прави истински приятел на гладката кожа, добре работещите стави и ведрия поглед.

Успех на много нива

Действието на хиалуроновата киселина е на много нива в организма. Вътре в нас тя се грижи за овлажняването на очите и правилното им функциониране. Освен това намалява триенето на ставите и подобрява работата им, особено при по-възрастни хора или хора с много активен начин на живот.

N
Снимка: Istock

Изобщо, хиалуроновата киселина се справя чудесно навсякъде, където има нужда от овлажняване, подхранване възстановяване.

Гаранция за младост и свежест

Знаете ли коя е основната причина за настъпването на първите белези на стареенето? Изсушаването на тъканите. Първо губим влажността на кожата, а после и плътността, еластичността и т.н.

Първо страдат устните. Те най-лесно губят своята свежест, защото са много фини и нежни и дори няколко часа да забравите да пиете вода, това веднага си проличава точно там - плътността се губи, кожата изтънява и започва да се пука.

С възрастта самите тъкани също губят плътност и не само устните, но и лицето като цяло се смалява, както гроздово зрънце изсъхва и се превръща в стафида.

Как да задържим красотата с хиалуронова киселина

Най-хубавото на хиалуроновата киселина е, че можем да възстановим запасите й в кожата и ефектът да е видим. Ние лично сме се доверили Medipharma Cosmetics.

Те предлагат широка гама от продукти с хиалуроновата киселина.

Серумът от серията за възстановяване хидратира интензиво и намалява бръчките. Специалният му състав е обогатен с комплекс за възстановяване и успокояване на чувствителна и зачервена кожа. Няколко капки на ден са достатъчни, за да се влюбите в него.

а
Снимка: Medipharma Comsetics

Хидратиращият серум от серията с хиалурон незабавно витализира кожата, благодарение на кофеина. С него може да разчитате на дълготрайна хидратация и незабавен ефект.

а
Снимка: Medipharma Comsetics

А наши лични фаворити са два продукта - хиалуроновият филър за устни и антиейдж серума с хиалурон на Medipharma Cosmetics.

Филърът за устни с хиалурон всъщност е балсам. Много, ама наистина много овлажняващ балсам заради любимата ни хиалуронова киселина. Тя придава онзи пухкав и сочен вид на устните, който други постигат с игла. А ние - само с гланц.

а
Снимка: Medipharma Comsetics

А думите за серума не стигат, за да обясним едва ли не магическия ефект, който наблюдаваме върху лицето - кожата блести по неповторим начин, свежа и мека. Всъщност няма магия, има кръстосана хиалуронова киселина и липидни комплекси. Само нанесете с леки масажиращи движения.

игра
Снимка: Edna.bg/iStock

И понеже Edna.bg става на 10 години, искаме да споделим удоволствието от ползването на тези продукти и с вас! Ще подарим комплекти филър за устни и антиейдж серум на няколко от вас, стига да се включите в традиционната ИГРА на любимия сайт на всяка edna жена ето ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти