Зодия Стрелец - свободолюбивите авантюристи, които обожават свободата

Днес ще си говорим за следващия зодиакален знак, в който Слънцето влезе в последните минути на 21 ноември и през който ще се движи до 21 декември.

Това е Зодия Стрелец - мъжки, огнен, променлив знак.

Управители са Юпитер и Нептун, в заточение е Меркурий.

Като огнен знак, Стрелецът е изключително свързан с интуицията, като мъжки е директен и ясен, а като променлив - носи в себе си принципа на разрушението, с който освобождава всичко излишно и фалшиво. Всичко, което също така пречи да се прояви следващия го кардинален знак- Козирога и новото начало, което е Зимното Слънцестоене.

Стрелецът е изседовател и откривател - прокарва пътища там, където още ги няма и качествата, които носи в себе си за тази цел, са огромно вдъхновение и ентусиазъм.

Ако искате да имате бърз достъп до всички интересни и вдъхновяващи статии всеки ден, свалете мобилното приложение на Edna от ТУК!

Планетата, с която е свързан - Юпитер, му дава идеи, идейно мислене и способността да поставя пред себе си правилните цели.

Стелецът е като фойерверките - най-хиперреактивният от знаците на зодиака, той може да се запали по нещо за нула време, но без други стабилизиращи фактори, ще се отегчи за точно същото време.

Много импулсивен, спонтанен и емоционален.

По отношение на духовния му смисъл- това е огненият знак на зимата- прехвърля огъня в невидимото- във вътрешния свят на човека.

Снимка: Weheartit

Знак на вътрешната светлина и топлина, тъй като по това време на годината животът се е притаил външно. Знак на вътрешното усещане.

С него се приближаваме към най-голямата тъмнина и той ни подготвя за нея, като премахва страха и казва нещата такива, каквито са. Изчиства всичко, освобождава място.

Защото принципът е такъв, че най-тъмно е навън, когато става най-светло вътре и Стрелецът подготвя този процес, който ще се случи в Козирог - най-дългата нощ и най-късия ден.

Стрелецът е будител - той ни прави по-живи с емоцията, която струи от него - много чиста и естествена. Осветява останалите с вътрешна светлина, носи в себе си непритворност и провокира към истина. Изкарва наяве както недостатъците, така и хубавото; умее да стресне, ако се налага.

Снимка: Weheartit

Най-директен от целия зодиак - емоцията се проявява веднага, на глас, често преди да се осмисли и носи голям енергиен заряд.

В това се изразява и заточението на Меркурий в стрелец- освен в говоренето без да се мисли, в недоброто съобразяване и недобрата комуникация, възможно е такъв човек да коментира неща, които не разбира. Това, разбира се, се отработва с повишаването на нивото на съзнание.

Стрелецът е роб на свободата - в нищо не влиза толкова дълбоко, че да не може да излезе. Заедно с водолея той е един от най-освободените знаци на зодиака.

Символът му е кентавърът - Хирон, брат на Зевс в митологията - полубог, получовек, много мъдър.

Това обаче отново зависи от нивото на съзнание - на по-ниското се отива към животинския аспект в човека, нестабилност и непостоянство,а може да се случи и да мачка околните.

Много свързан със спорта, туризма и природата- това са много добри скиори, смели и безстрашни, със силен дух. Изглеждат като че ли им липсва инстинкт за самосъхранение. Това е огъня- действа, не разсъждава много.

Снимка: Weheartit

Стрелецът не се страхува да рискува- по-склонен е от лъва да го прави. Буреносните ситуации го радват, твърде много покой може да го притесни. Той е лъчезарен и носи голямо въодушевление. Работата си върши или с ентусиазъм, или никак.

Свързва се още с възгледите, вярата, висшето образование, чужбина, с пътувания и преподаване, а качествата, които носи, го правят идеален за учител - той е вдъхновен, директен, емоционален- запалва и държи вниманието. Много е добър в това да увлече другите, да ги вкара в настоящия момент.

Планетата Юпитер, кореспондираща на Стрелеца, е свързан с разширяването на съзнанието, осъзнаването и познавателния процес, а той е рисков процес. Но, както казах, Стрелецът не се притеснява да рискува, той е любознателен и търси корена на нещата.

Спонтанните хрумки и идеи са по Юпитер и Стрелец. Самият Юпитер в стрелец се нарича управител или трон и позволява на човека да си дава и да реализира всички добри възможности, да се самообогатява.

Снимка: Weheartit

Стрелецът е кастов знак - търси престиж и да бъде в определени кръгове е важно за него, необходимо е да внимава да не се вкара в излишна суета. И тук е момента да напомня, че както всички огнени, и при Стрелеца егото е много силно проявено, а от нивото на съзнание зависи какво ще направи с него.

И така, Стрелецът ни учи на вяра, вдъхновението и ентусиазма към и за живота, промяната, която позволява себеразвитието и реализацията ни, движението - което всъщност е самия живот, както и радостта от това да си присъствен, защото единственото място и време, коетореално имаме, е тук и сега.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти