Затягайте коланите и палете свещите: идва сезонът на затъмненията

затъмнение
Снимка: затъмнение

Струва ли ви се сякаш 2021 си отиде толкова бързо, колкото и дойде? Е, не сте сами, тази година беше такава за всички ни - изпълнена с много спадове и върхове. Бъдете готови и за още разтърсвания, до края на годината космическите тела не смятат да ни пощадят, особено по време на сезона на затъмненията.

В петък, 19 ноември, и събота, 4 декември, ще настъпят две мощни затъмнения. Затъмненията винаги са много важни, но тези две са особено забележителни, защото отбелязват началото и края: лунното затъмнение през ноември е първото по оста Телец-Скорпион, а слънчевото затъмнение през декември е последното затъмнение по оста Близнаци-Стрелец.

Въпреки че в астрологията проследяваме десетки планети и небесни тела, Слънцето и Луната (традиционно известни като „светилата“) са най-осезаеми, тъй като си взаимодействаме с тях всеки ден. От астрологична гледна точка Слънцето олицетворява идентичността, егото и външните условия, докато Луната символизира нашите емоции, вътрешни истини и от какъв вид грижа се нуждаем.

затъмнения
Снимка: iStock

Защо въобще има затъмнения?

Както Земята се върти около Слънцето, така и Луната се върти около Земята, като се върти в пространството по собствена елипсовидна орбита. Границите на въртене на Луната се наричат лунни възли и съответстват на горния и долния край на елиптичната орбита на Луната. Също така се случва така, че когато Луната се изравни с тези лунни възли, тя създава перфектно подравняване със Слънцето и Земята, което води до слънчеви и лунни затъмнения.

Затъмненията винаги идват като двойка, която съответства на фазите на Луната. По време на нормално новолуние Слънцето и Луната са в една линия на небето. Когато обаче се включат лунните възли, това Новолуние се превръща в слънчево затъмнение: Луната преминава между Слънцето и Земята, като временно блокира Слънцето от погледа ни. А Пълнолунието - което настъпва, когато Слънцето и Луната се срещнат на противоположните страни на небето - се превръща в лунно затъмнение и Земята (залостена между тях), хвърля тъмночервена сянка (известна като „умбра“) върху Луната. Този зловещ оттенък е причината лунните затъмнения често да се наричат „кървави луни“.

Най-опасните дни през ноември 2021

Как ни засягат затъмненията?

С лунните възли на Луната е свързана много важна а астрологията митология. В астрологията тези горна и долна граница се наричат Северен и Южен възел и символизират съдба, цел и дори предишни животи. Именно тези мощни Северни и Южни възли правят затъмненията толкова силни. Тъй като затъмненията съответстват с тези разположения, те са знак за големи, резки промени както на индивидуално, така и на колективно ниво. Смята се, че затъмненията ускоряват съдбата и настъпването на неизбежното. Наприемер, ако дълго сте си мислели да напуснете работа и да започнете собствен бизнес, затъмненията могат да подредят обстоятелствата от „Може би някой ден...“ на „Неизбежно, точно сега!“. Важно е обаче да запомните, че затъмненията няма да накарат да се случи нещо, което не е трябвало да се случи - те не създават нови обстоятелства, а само ускоряват сюжетните линии на вече съществуващи вселенски планове.

Най-успешните дни през ноември

Какво ще се случи този сезон?

Нека поговорим за конкретните затъмнения през зимата на 2021. Първо, имаме лунно затъмнение на 19 ноември 2021г., 11:05ч.
Това лунно затъмнение бележи началото на чисто нов цикъл затъмнения. От сега до октомври 2023 г. ще има седем затъмнения по оста Телец-Скорпион, наричани общо „серия затъмнения“. Тъй като тази серия затъмнения Телец-Скорпион едва сега започва, обърнете специално внимание на събитията, които ще се случат в средата на ноември.

С какви ситуации се сблъсквате? Кой се появява в живота ви? Какви са надеждите и желанията ви? Какви са вашите болки и разочарования?

Оста Телец-Скорпион се свързва с теми, свързани със стабилността и интимността, така че при съмнение не забравяйте да се насочите към тези теми. Помислете за документиране на настоящите си обстоятелства в дневник, тъй като точно тази динамика гарантирано ще претърпи радикална метаморфоза през следващите две години!

Второто затъмнение, от друга страна, бележи завършек. Слънчевото затъмнение ще настъпи на 4 декември, на 12º в Стрелец. Слънчевите затъмнения съвпадат с новолунията, което означава, че Слънцето и Луната ще заемат една и съща област на небето. Символично това означава, че сме принудени да променим външните си условия, а от астрологична гледна точка това е покана за действие. Това слънчево затъмнение е свързано с поредицата затъмнения, която започна още през заветната 2020.

В тази поредица имаше общо шест затъмнения (предишните дати включват 5 юни 2020 г.; 30 ноември 2020 г.; 14 декември 2020 г.; 26 май 2021 г.; 10 юни 2021 г.). Сега е моментът да погледнем назад: Как тези теми се трансформираха в живота ви? Какво научихте? Тези последни затъмнения няма да ви оставят избор, освен напълно да обедините натрупаната мъдрост и знание с останалата част от себе си. Не се страхувайте да правите големи крачки.

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти