Започна магичен месец: сезонът на Риби е тук, за да успокои хаоса

зодия риби
Снимка: iStock

След като през 2022 г. Слънцето започна силно във футуристичния Водолей, то се премества на следващото си място на небето: Риби. На 18 февруари се гмурнахме в астрологичния сезон на Рибите, където мечтателите, творците и романтиците със сигурност ще процъфтяват до началото на сезона на Овена на 20 март. А през следващия месец ни очакват доста забавления и щипка Нептунова магия.

Рибите не само завършват зимата, но и целия зодиак, събирайки всички уроци и опит на останалите единадесет знака. За разлика от другите водни знаци, Рак и Скорпион, Рибите нямат обвивка или защита, което ги прави най-емпатичните знаци. Управлявани от Нептун, планетата на висшето или промененото съзнание, и Юпитер, планетата на разширяването, Рибите могат да се носят по невидимите канали на колективното съзнато като по вълна.

През сезона на Рибите състрадателната ни страна може да се прояви повече. Вероятно ще се почувствате по-способни да влезете в чуждите обувки и по-емпатични от определено време насам. През този месец сънищата за мнозина ще бъдат много интензивни и ярки.

Въпреки че това настроение вече витае във въздуха благодарение на Слънцето в Риби, в началото на този астрологичен сезон Слънцето, Нептун и Юпитер също се намират в знака на Риби.

Риби ще ви подтикне да бъдете състрадателни, възприемчиви и симпатични, но ако прекалите с това, то може да доведе до това да бъдете манипулирани и използвани. Напълно нормално е да оставите главата си да се издигне до облаците този месец, стига да не забравяте да държите краката си - или дори само един пръст - здраво стъпили на земята.

Меркурий във Водолей до 9 март: съвети от астролозите

Сезонът на Риби ще даде началото на един от най-важните планетарни аспекти на 2022 : съвпадът на Юпитер и Нептун в Риби. Самото съединение се случва само веднъж на 12,5 години, но тези две планети не са се срещали в Риби дори от 1856 г. насам. Въпреки че тази планетарна връзка няма да достигне своята кулминация преди сезона на Овена, сезонът на Риби всъщност е моментът, в който ще започнем да виждаме как тази рядка комбинация се проявява за нас лично и като колектив.

Освен този важен транзит, постоянна тема на сезона на Риби през 2022 е романтиката. Това е така, защото Венера и Марс ще се движат много близо един до друг на небето. Тъй като Венера управлява любовта, а Марс - секса, можем да очакваме да почувстваме дълбоко влечение да се съсредоточим върху съществуваща връзка или да изградим нова.

Обърнете внимание на енергията, която ни очаква на 13 март, когато Слънцето и Нептун ще се съединят в Риби. Тогава мнозина ще изпитват повече изтощение, параноя, сантименталност, креативност и интуиция към общата ни енергия за деня. Това не е време за вземане на решения, а по-скоро за претегляне на вариантите и обмисляне на всички възможности". Претеглянето на възможностите може да включва обръщане към близките ви, преди да направите избор, който ще се отрази на остатъка от живота ви.

Но през този месец не бива да се затормозяваме твърде много, в сезонът на Риби трябва да се съсредоточим върху по-изразителни и душевни дейности.

Време е да пречистим духа си, да обърнем внимание на мечтите си, да се вслушаме в интуицията си и да творим така.
Последният зодиакален знак иска да приемем чувствителните си страни, вътрешното си дете и артистичните си виждания.
Отворете съзнанието си - положителната енергия на сезона на Рибите със сигурност ще ви последва.

Гадание по картинки: виж какво трябва да направиш за себе си до края на зимата

 

Прочетете какво още ви очаква:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти