За Слънцето, Луната и Асцендента - всичко за базата на хороскопа

Въпреки че неговото тълкуване се базира на структурирана по определен начин информация и нейното интерпретиране, винаги и във всеки един случай ще е важно в кой знак и къде се намират Слънцето, Луната и асцендента ви- това е базова информация от съществено значение за всеки човек.

Слънцето ви дава вашата индивидуалност, светоусещането, вашият характер и уникалният начин, по който го проявявате.

Слънцето е Аз-ът на човека, неговото съзнание и участва в изявяването на неговата воля.

Когато ви попитат „Кой си ти?“- отговорът ще бъде по вашето Слънце -  каквото е и както е поставено в хороскопа ви,  вие, независимо дали знаете това или не, ще дадете описание в най-голяма степен на своето Слънце.

Следва Луната - второто от двете светила, определени от астрологията.

Луната показва вашето поведение, инстинкта за безопасност, заложен във вас, емоционалните ви потребности, необходимостта от доверие и начина, по който възприемате света. Тя е вашите вкусове и източника на емоции в вас.

Луната носи потенциала да се превърне от подсъзнание в свръхсъзнание, Тоест: от груповото несъзнавано, което тя символизира през връзката с индивидуалното съзнание- което е Слънцето, може да се стигне стигне до това Свръхсъзнание. Това е процесът на алхимичната сватба на Слънцето и Луната - обединяването на тези два принципа, което води до намирането на вътрешен баланс и център -  алхимичното злато.

И остана третата основна точка в хороскопа - това е асцендента. Той не е планета, а изгрев на Слънцето, най-източната точка от хороскопа, вашият изгряващ знак.

Освен че показва външния ви вид, психическото и менталното ви състояние, асцендентът е филтърът, през който оцветявате всичко- и това, което възприемате от външния свят - по принципа на Луната, и това, което изразявате като свои индивидуални качества в този външен свят- по принципа на Слънцето.

Асцендентът представлява върхът на вашия първи дом и определя всички останали домове- външните сфери на проявление- там , където се случват нещата от живота ви.

Така че, най-малкото и задължтелен минимум, който е добре да знаете за себе си, е къде в хороскопа ви и в какви знаци се намират вашето Слънце, Луна и Асцендент.

Разбира се, ако сте родени например по изгрев Слънце, то тогава вашето Слънце и асцендент ще са в един и същи знак, както и ако сте родени на новолуние - в този случай Слънцето и Луната ви ще съвпаднат..

И за това е добре да имате представа за тези неща, тъй като това базисно знание дава възможност по-добре да разберете самите себе си, потенциалът, който носите и връзката ви със света.    

Вижте още:

С коя зодия можем да имаме само флирт и с коя - дълга сериозна връзка

Лъжите на зодиите

Каква си ти според древния тибетски хороскоп

Кои са зодиите, между които любовта е 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти