Венера и Марс в Овен: не драматизирайте отношенията излишно

Здравейте, днес темата ни е почти едновременното преминаване на две от сравнително бързите планети - Марс и Венера -в огнения знак на Овена. 

Тъй като са бързи, те касаят по-лично човека в сравнение с бавните- от Юпитер нататък, които се наричат и обществени, а и още по-бавните- от Уран нататък- така наречените висши планети. Но това ще е тема на друго видео.

Венера, вече сме говорили, е планетата, свързана с красотата, любовта, отношенията, изкуството, социализацията, финансите, хармонията и споделеността, докато Марс има отношение към вашата воля, действието, сексуалността, професионалната реализация, изкарването на пари и стремежът към самостоятелност в човек.

Знаете също така, че Марс и венера се свързват съответно с мъжкия и женския принцип и съответно общото между тях е, че и двете касаят по някакъв начин нашите взаимотношения. 

И така, Марс преминава в Овен на 28 януари, а Венера - на 2 февруари.

Овенът, първият от огнените знаци, дава вдъхновение, директност, стремеж към действеност и независимост.

Като принцип, Марс си пасва перфектно с качествата на Овена и за това се казва че неговата позиция там е управител, тоест знакът овен позволява на планетата Марс максимално свободно да изразява своите принципи.

Точно обратното, мекотата и хармонията, с които свързваме Венера, са в противоречие с импулсивността и буйността на Овена и за това казваме, че в този знак тя се намира в заточение, тоест знакът Овен не позволява на Венера да се проявява хармонично.

И тъй като за дълговременни и градивни отношения е необходимо търпение, както и умение да си подаваш топката с другия човек, в Овен това не се случва - напротив,  възможни са импулсивни действия, бързи и крайни решения и драматизиране на ситуациите. 

Снимка: netinfo

А като имате предвид, че от края на февруари до към средата на април Венера става и ретроградна, препоръката е да бъдете изключително внимателни относно решенията, които взимате за отношенията си. Всъщност най-добре е да изчакате преди да ги вземете. Ретроградността на Венера в посочения период насочва най-вече към задълбочено обмисляне на ситуациите. 

Съвпадът на Марс и Венера още повече активира склонността към твърде емоционално и неуравновесено поведение спрямо партньора.

Как да си помогнем, за да минем по-леко през този период?

Ако сте творческа личност, съзнателно бихте могли да насочите този огромен поток енергия от една страна- в занимания с изкуство, а от друга страна силната позиция на Марс е подходяща за старт на бизнес проекти и професионална реализация. Спорт и физическа активност също ще ви се отразят добре.

През периода можете да свършите много работа и да разчитате на силна воля, добър фокус и целеустременост, но още веднъж казвам - в сферата на отношенията бъдете крайно внимателни и обмисляйте добре своите действия.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти