Тази нощ изгрява "Вълча" луна - ето какво вещае тя

луна вълк
Снимка: Istock

Древните индианци кръщават януарското пълнолуние „Вълча Луна”. Така първото пълнолуние за годината се свързва с мистичната дуална природа на вълка – мъдър и силен от една страна, непредсказуем и див, от друга.

От векове януарското пълнолуние носи името на хищника, тъй като през зимата времето е „диво и непредсказуемо” като него.

В същото време в петък Луната ще попадне в полусянката на Земята и ще наблюдаваме частично затъмнение. Явлението ще започне около 2 часа след изгрева на Луната или около 19 часа българско време. Кулминацията е около 21 часа вечерта, а финалът - преди полунощ.

Комбинацията между светлите и тъмните му страни е извор на неговата сила. Пълнолунието на вълка е винаги особено. Вълкът е символ на интуицията и осъзнаването на вътрешната ни природа.

Вълчата Луна изгрява в средата на студения зимен период – сезон на застой, когато през деня човекът се е конкурирал с вълка в опитите да си осигури храна. А в тихите и тъмни нощи, озарявани само от Луната, хората слушали тъжния и страховит вой на глутниците.

Индианците вярвали, че вълците доверяват само на Луната своята самотна душа. За тях това било време за завършване и освобождаване от всичко, което е изиграло своята роля и трябва да бъде пуснато да си отиде.

Време за ново начало и нови надежди, които предизвестяват бавното идване на пролетта.

Вижте ТУК какво трябва и не трябва да правите по време на това Пълнолуние >>>

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти