Съвпад на Меркурий с Плутон: трансформации и разкрити истини

меркурий плутон
Снимка: iStock

Плутон, планетата на властта и трансформацията, е един от главните герои на ретроградната Венера през 2021/2022 и днес той съвпада с Меркурий, като и двете планети попадат под знака на Козирог.

Транзитът на Меркурий с Плутон добавя дълбочина и интензивност в мисленето и общуването ни. Това е добър момент да стигнете до дъното на въпроси, които ви тревожат от известно време насам. 

Когато Меркурий се присъедини към Плутон, най-дълбокото ни несъзнавано се появява в мислите и разговорите. Това е момент на откритие: не откриване на нещо ново, а разкриване на повече от това, което е било там през цялото време.

Какво ще донесе новогодишната нощ на всяка зодия

Повреме на този съвпад, психологическият самоанализ е благоприятен. Използвайте това време, за да посетите или запишете час за специалист, или да разберете по-добре динамиката на взаимоотношенията, в които участвате. Добре е да бъдете нащрек за външна намеса: днес влиянието на хората около вас ще се усеща по-силно, много ще използват силата на своята убедителност. 

Вероятно е вие или хората около вас ще се интересуват повече от сериозни теми и е възможно да се въвлечете в тъмната страна на живота: това, което се крие под повърхността. Възможни са борби за „власт“ на интелектуално ниво, които могат да включват проекции и други невербални начини за психическо въздействие върху хората.

Възможни са нервни състояния поради интензивността на ума ви и сериозния характер на темите, които може да разкриете. Ако усетите, че хората от вас се чувстват потиснати от това, което казвате днес, минете една крачка назад. Някои хора нямат да бъдат готови. 

Но, ако сте от другата страна и тези теми ви плашат, опитайте се да останете с отворено съзнание. Сега е моментът да се освободите от някои блокажи, дори да е неприятен процес. Когато един човек сподели своя опит с мъката, със смъртта, с безкрайния цикъл на болка и блаженство, с изцелението - всички се заздравяваме.

Козирог, в който попадат и двете планети, е знакът на материалната реалност, отдадеността, постиженията, ограниченията, структурата, миналото и времето. Така че е много вероятно тези неща, с които се сблъскате днес, да са се „готвили“ от доста време насам. Не е случайно и, че след няколко дни има новолуние в Козирог: тогава ще можем да заложим намеренията си относно нашите отговорности в материалния свят, но преди това трябва да видим всичко в пълния му блясък.

Така че, днес не се страхувайте от дълбокото. Гмурнете се, за да откриете, това което дори не сте знаели, че ще ви бъде нужно. Говорете истината и цялата истина и не се затваряйте в черупките си: светът навън е пълен с мистерии и чудеса и няма да ви чака да съберете смелост. 

Откажете се от тези 5 неща през януари, за да сте по-щастливи

 

Прочетете какво ви очаква през новата 2022-ра:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти