Стихиен хороскоп за 2016-а: земни зодии

Здравейте, скъпи представители на земната стихия, Телец, Дева, Козирог,

Западната и източната астрология се срещат през високосната 2016-та година, за да я определят като подвластна на огнената стихия. Новата година ще бъде под управлението на планетата Марс и числото 9, а според китайската нова година в знака на деветото животно, което се явило пред Буда - Червената огнена маймуна – символ на човешкия интелект и одухотвореност.

Огънят е стихията и червеният цвят са тези, които ни активизират, даряват ни с жизнена енергия и стремежи. Огънят в зодиака е представен от Слънцето – изявата на личността и нейните таланти, Марс – жизнената енергия и устрем, Юпитер – висшият интелект и духовност.

Скъпи Телци, Деви, Козирози, съветвам ви да активизирате вашия потенциал на трите огнени планети като активизирате червения цвят в ежедневието си, чрез носенето на дрехи в тези нюанси и пренасянето им във вашия интериор.

Вие сте Земя (практичност) и когато прибавим към нея Огън (импулсът), се получава силната воля. Това всъщност е движещата сила, без която не можем да постигнем мечтите си. Червеният цвят за вас, представители на Телеца, ще активизира, раздвижи, ще обогати въображението и творческото ви мислене; за вас, Деви, това ще има пряко въздействие върху вашата самоувереност, активност, по-висока сексуалност и по-успешното използване на интуицията ви, а пък за вас, Козирози – по-голямо разбиране на емоционалния ви свят, отвореност и разчупеност в отношенията ви с другите. Всичко това може да влезе в сила на 8 февруари с Новолунието, което ще настъпи следобед.

Скъпи Телци и най-уравновесени, и стабилни представители на зодиака,

Новата 2016-та година ще бъде много творческа и вдъхновяваща за вас! Ще имате шанс да изявите талантите си - артистични, музикални, свързани с изкуство и всяка професия, която има отношение към хобита, деца, забавленията и игри. След знака на Дева през септември, големият добротворец Юпитер минава в знака Везни и ще ви ощастливи в сферата на работата, всекидневния живот и здравето. Ще се радвате на балансирани отношения на работното място и у дома.

Предстои ви едногодишен много благоприятен период за повишение и успехи в професионален план. Ако работата ви е свързана с издателска дейност, недвижимо имущество, висше образование и съдебната система, може да очаквате раздвижване, промяна. Втората половина на годината е времето, когато можете да смените попрището, ако не се чувствате удовлетворени. Възможно е да се присъедините към благотворителност и организации, защитаващи определени социални и общочовешки каузи.

Ограничения и спънки ще имате с инвестициите, застраховките, завещанията и съвместните финанси, данъците. Необходимо е да ревизирате и рационализирате нещата в тези области, за да предотвратите последващи неприятности. Това ще бъде особено актуално в ретроградния период на Сатурн – от 26 март до 14 август.

През 2016-та година чувствителен период за вашето здраве ще бъде първата половина на годината, като особено предпазливи трябва да бъдете в периода на ретрограден Марс от 17 април до 30 юни. Намалете темпото, за да предотвратите травми и инциденти! От месец септември до следващата година планетата на късмета Юпитер влиза в дома на вашето здраве, ще ви дарява с жизнена енергия и бодрост и ще може да разчитате на крепко здраве. Повишено внимание трябва да проявявате към сексуалния си живот, пазете се от случайни полови контакти!

Скъпи най-чувствени представители на зодиака, време е да се насладите на сбъднатите сърдечни блянове. До септември Юпитер ще ви дарява с щастие и късмет в сферата на любовта, авантюрите, децата. А за тези, които мечтаят да се превърнат в родители - точно това ще бъде и периодът, подходящ за зачеване. Така че не изпускайте златния си шанс!

Мили Деви, най-съвършени и най-скромни представители на зодиака,

Големият добротворец Юпитер през 2016-та година е във вашия зодиакален знак и бележи началото на нов 12-годишен цикъл за развитие. Той ще ви дари с големия си късмет в изграждането на добра репутация и шанс за успешното ви представяне в света, като резултат на неуморните ви усилия и старание. В периода от януари до началото на септември имате невероятния шанс да постигнете изящна фигура и добро здраве и да изградите по-представителна визия.

Успех ще имате в изразяването на талантите и уменията си. От септември до края на годината Юпитер влиза в знака на Везни - ще ви дарява с много късмет във финансовата сфера и той не е забравил, че обичате да работите безспир. Хоризонтите и източниците за допълнителни доходи ще се увеличават. Продуктивността ви ще бъде голяма и ще се радвате на възнаграждения, повишения и материално благополучие. Дипломатичните отношения с партньори в бизнеса и професионалната сфера ще играят благоприятна роля за увеличаването на постъпленията. Бъдете предпазливи през март и септември, в периодите на затъмненията, които имат пряко въздействие върху знака на Дева.

Не подписвайте договори и бъдете внимателни в кореспонденцията, комуникациите при ретрограден Меркурий, тъй като той е покровителят на вашата зодия: от 5 до 26 януари, 28 април до 22 май, 30 август до 22 септември, 19 декември до 9 януари 2017 г. Не бива също да правите големи инвестиции и да започвате съдебни дела в периода на ретрограден Юпитер от 9 януари до 11 май.

Сатурн, планетата на ограниченията и трудностите, се явява в сферата на дома и семейството. Твърде вероятно е задълженията ви в тази област да нараснат или някои семейни ангажименти да се отложат. Периодът предполага някакъв вид ограничение, което би могло да бъде във връзка със спестявания, с цел купване на жилище, за сметка на други удоволствия. Пазете се от конфликти!

В здравословно отношение може да разчитате на добро здраве и да се възползвате от благоприятния период на Юпитер в Дева да се пренастроите към целесъобразен начин на живот. Отказването от вредни навици ще се случва лесно. Спазването на диетите ще бъде ефективно и положените усилия ще дават своя резултат. По-уязвими в емоционален план може да бъдете през март и през септември, вследствие на лунните затъмнения.

Най-големи промени в живота ще се случват в любовния ви живот, отношението ви към децата, творчеството, удоволствията. Ще бъдете проникновени и страстни, ще търсите дълбокия смисъл и емоции. Плутон ще ви подтикне към промяна и осъзнаване. Трансформациите ви ще бъдат най-вече свързани с творческата страна на личността ви, с любовта или с намеренията ви скоро да се превърнете в родители. Времето е подходящо за забременяване и създаване на семейство.

Не сключвайте брак в периода на ретрограден Юпитер от 9 януари до 11 май. Проверете и периодите на ретрограден Меркурий. Лунните затъмнения през март и септември ще имат пряко и решаващо въздействие върху вашия зодиакален знак и партньорството ви. Ценното ще пребъде, а фалшивото ще остане в миналото ви. Любовният живот през тази година ще се подобри и ще бъде далеч по-духовен от изминалото време!

Уважаеми Козирози, и най-целеустремени, и отговорни представители на зодиака,

2016-та година Юпитер, макар и в знака на Дева, ще въздейства в собствения си дом и ще ви одухотворява с най-различни философски прозрения и много оптимизъм. Ще разширява хоризонтите ви в образованието, пътуванията в чужбина, недвижимите имоти, спорта. Инвестициите и всякакви мащабни начинания ще се увенчават с успех. Всичко, което имате да започнете или да приключите в сферата на висшето образование, езиково обучение, специализации, бригади, документи и работа с всякакви международни представителства, ще има своето успешно развитие и благоприятен период  до 9 септември.

След това Юпитер преминава в знака на Везни и за вас ще играе силно позитивно въздействие в кариерата, професионалното израстване - там, където вашият зодиакален знак може най-успешно да прояви положителните си качества на отговорност, методичност и постоянство. А с това ще спечелите благоразположението на високопоставени партньори и институции. В кореспонденцията, посредничеството и комуникацията си е добре да бъдете предпазливи, да се пазите от измами и недоразумения, поради недоглеждане. Това е валидно особено за периодите на ретрограден Меркурий. Бъдете внимателни в инвестициите, сделките с недвижими имоти и сключването на договори от 9 януари до 11 май в ретроградната фаза на Юпитер.

Сатурн, вашият покровител ще ви подлага на трудности и изпитания в сферата на духовното израстване. Вероятните изпитания за вас ще са тези да ви се наложи да бъдете в някакъв вид усамотение или жизнените обстоятелства да ви карат да се вгледате малко повече в себе си. Ще трябва да търсите смисъл на живота и да изяснявате мотивацията си, и да достигате до по-философски прозрения относно житейския си опит. Пътуванията в чужбина по задължение, грижата за близък човек и всякаква проява на безусловна подкрепа са част от препядствията, които ще преодолявате. Това ще се засили в ретроградната фаза на Сатурн от 26 март до 14 август.

По отношение на здравето ви съветвам да използвате благоприятния период, който Юпитер в Дева предоставя до 9 септември за лесна адаптация към здравословен начин на живот и отказването от вредни храни и навици. По-предразположени към заболявания и инциденти ще бъдете през летния сезон, когато е добре да посетите профилактично и вашия зъболекар.

Плутон, планетата на интимния свят и секса ще ви трансформира още няколко години, чрез предизвикателството на жизнените обстоятелства, като съдбоносни срещи с личности, поемането на различни роли на съпрузи, родители, брак или раздели. Много вероятно през тази година е да срещнете половинката си някъде далеч от дома, а защо не в чужбина.  

Почти сигурно е, че човекът няма да бъде случаен – с него ще  споделяте идеали и ценности и ще имате дългосрочна перспектива да бъдете заедно. Шанс за среща с любовта от септември нататък ще имате във вашата работа. Най-щастливи в любовен план ще бъдете през януари – февруари, както и през ноември и декември.

Скъпи представители на Земната стихия, желая ви през 2016-та година да претворявате в света идеите заедно с другите стихии и да успявате да ги научите на рационалност и съвършенство, надеждност и стабилност!

Още:

Стихиен хороскоп за 2016-а: въздушни зодии

Огнен стихиен хороскоп

Как ще бъдат подредени планетите през 2016-а и какво ни вещаят те?

Каква си ти според египетския хороскоп

Предсказанията на Нострадамус за 2016-а

Не пропускайте нищо в рубриката ни "Хороскопи", като се абонирате за нашия седмичен бюлетин тук >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти