Стихиен хороскоп за 2016-а: водни зодии

Скъпи Раци, Скорпиони, Риби, представители на водната стихия,

Високосната 2016-та година ще бъде под въздействието на Огъня. Новата година ще бъде управлявана от планетата Марс и числото 9, а според китайския календар в знака: на деветото животно, което се е явило пред Буда (Червената огнена маймуна, символ на човешкия интелект и одухотвореност).

Огънят и червеният цвят ще ви активизират, ще ви заредят с жизнена енергия и страст. За вас, повелители на необятния океан на чувствата, въображението, артистизма - връзката с червения цвят през тази година в ежедневието ви, чрез дрехи, бижута и интериор, ще ви стимулира с импулс за изява, желание за риск, оптимизъм и ще ви направи по-секси.  

Можете да започнете с това и да задвижите магията на огнената стихия от 8 февруари с настъпването на Новолунието във Водолей и да посеете семенцата на мечтите си.

Мили Раци, най-загрижени, най-чувствителни представители на зодиака,

През 2016-та година Юпитер ще ви покровителства в работата и в професиите, свързани с писане, преподаване, комуникации, логистика, посредничество, търговия и туроператорство. Определено ще имате нужда от неговия късмет, тъй като бързo променящите се условия на средата ще ви карат непрекъснато да се адаптирате и приспособявате. Командировките и засилената кореспонденция, както и писането на документи, художествени произведения или статии, ще бъдат на дневен ред.

Времето ще бъде подходящо и за преквалификационни обучения, и езикови курсове до 9 септември. През тази година е изключително важно за вас да се съобразите с ретроградните фази на Меркурий, тъй като той покровителства посочените дейности, които ще бъдат актуални в ежедневието ви. Това са дните от 5 до 26 януари, 28 април до 22 май, 30 август-22 септември, 19 декември до 9 януари 2017 г. Тогава не подписвайте договори и документи, а също бъдете внимателни в общуването и пътуванията.

След втората половина на годината може да очаквате промяна в кариерата си. Големи инвестиции, сделки и грандиозни покупки не предприемайте от 9 януари до 11 май, когато Юпитер е ретрограден. Много вероятно e новите предизвикателства да се случват ненадейно и изненадващо за вас. Външните обстоятелства ще ви учат на гъвкавост и отвореност към новите неща, съвременните подходи, модерните технологии в различните сфери на дейност.

Професионалните ангажименти ще се окажат твърде много и често ще трябва да се съобразявате с авторитети и официални представители и с борбата за надмощие между шефове и колеги. През тази година трябва да довеждате проектите си докрай и навременно, ако искате нещата да се придвижват напред.

През 2016-та година е добре да обърнете сериозно внимание на здравословния начин на живот и хранителния си режим. Сатурн, планетата - учител, ви приканва да се пренастроите към здравословно хранене. Бъдете сериозни към това, все пак най-чувствителната ви зона е стомахът. Ще имате подкрепата на Юпитер в Дева да се адаптирате към това до 9 септември, така че не пропускайте благоприятната възможност.

Повишено внимание към инциденти проявявайте през фазата на ретрограден Марс от 17 април до 29 юни. Предизвикателство за вас ще бъде и намирането на баланс между работата и отдиха. От края на юни до началото на октомври периодът ще бъде предизвикателен за емоционалната ви стабилност и за вашето здраве. Ще ви е нужно повече време за отдих!

От септември Юпитер преминава в знака на Везни в сферата на дома и семейството. Времето ще бъде подходящо време за премествания в друго жилище, разширяване на семейния кръг и придобиване на недвижим имот. Късмет ще има за бъдещите майки и татковци. Благоприятен период за сключване на брак предстои от 9 септември през следващата една година. Винаги избягвайте ретроградните фази на Юпитер и Меркурий.

Таен ухажор или любовник - обаятелен, но и твърде измамен, ви дебне наоколо. Възможно е да от вашата работа. Бъдете предпазливи и не се поддавайте на манипулации и прекалени страсти, особено през май и октомври! Във взаимоотношенията си се старайте да бъдете открити, искрени и изисквайте това от другия. През март ще има романтични и запомнящи се мигове с някой отдалече. Възможно е да срещнете любовта на живота си в края на юни или да изживеете незабравими моменти с половинката си.

Скъпи Скорпиони, най-магнетични и проникновени представители на зодиака,

През 2016-та година Юпитер, планетата на късмета, ще ви дари със своето благотворно въздействие в социално отношение. Контактите с приятели и хората, с които споделяте общи интереси, ще играят все по-голяма роля в живота ви. Вероятно ще бъдат във връзка с вашата работа. Най-голямо удовлетворение за вас ще създават присъединяването ви към екипни дейности, участието ви в групи по интереси. Имате нагласа за промяна, за прокарване на всякакви нововъведения в живота и професията.

Периодът е изключително благоприятен и за запознаването, и прилагането на модерни технологии в ежедневието ви. Ако имате реалистични мечти, сега е времето за тяхното постигане. Вероятни са изненади, които да провокират промяна в мисленето ви, възможност за нова различна работа, които да подпомогнат личностното ви израстване. Затова се възползвайте, не му мислете много. Късметът в тази сфера ще работи за вас до септември.

След това Юпитер ще премине в знака на Везните, в най-скритото и в най-духовното кътче, където идва времето за среща със себе си. В този едногодишен период човек има склонност да се самовглъбява. Това време е необходимо, за да преосмисли, преработи и анализира миналото и да си направи равносметка, защото предстои ново начало за Скорпиона през 2017-та година. Най-голяма метаморфоза претърпявате в интелектуалната сфера.  

Разширяването на познанията ви, комуникацията ви, общуването, писането, ученето, преподаването. Всички Скорпиони, които работят в тези области, ще имате успешно развитие. Други, които се занимават с различна дейност, могат да се превърнат пък в успешни търговци, посредници, рекламни агенти, писатели. Взаимоотношенията ви в близкото обкръжение – най-вече с братята, сестрите ще се промени. Време е да станете по-гъвкави към външните фактори и да бъдете по-адаптивни към обкръжението ви. Важно е да преодолеете страха от неизвестното да бъдете готови за по-различното бъдеще!

Великият учител Сатурн, вас, Скорпиони, ще подложи на изпитания и ограничения в сферата на доходите. Ще трябва да бъдете внимателни с парите, икономични, а и не само – да работите усилено за тяхното изкарване. Това предполага активност от ваша страна. В никакъв случай не трябва да се оставяте на инерцията, а да поемате допълнителни ангажименти и да увеличите постъпленията си.

Трябва добре да разпределяте средствата си и да не взимате заеми и кредити, защото най-вероятно няма да успеете да върнете навреме. Всякакви финансови въпроси, свързани с капиталовложения, ипотеки, кредити, е добре да бъдат преразгледани и да се направи корекция. Особено внимателни трябва да бъдете в периода от 26 март до 14 август, след което нещата ще потръгнат постепенно.

През тази година е добре да помислите за по-здравословен начин на живот и отказването от вредни навици. Бъдете особено предпазливи в периода на ретрограден Марс от 17 април до 29 юни, защото ще почувствате общо спадане на жизнеспособността и тонуса ви, съответно ще бъдете и по-предразположени към разболявания. Забавете темпото и бъдете внимателни, за да предотвратите инциденти през целия юни.

След септември Юпитер в сферата на Нептун, ще ви въздейства по-самовглъбяващо, ще ви направи по-чувствителни. В този период е вероятно да бъдете склонни към тъга и песимистично настроени. Не се отчайвайте, както вече споменах, скоро ще се възродите наново, а това го умеете най-добре от всички зодии!

Любовта ви ще бъде в най-духовни и творчески измерения, ваша муза и движеща сила. Напрегнати моменти в емоционален план е възможно да почувствате в летния период. През есента ще имате шанс да изживеете романтични моменти с любимия човек или пък да го срещнете.

Както винаги сте толкова потайни, че е твърде вероятно междувременно да преживеете и мимолетни, но твърде страстни авантюри на необичайни места, без никой и да заподозре?!

Скъпи Риби, най-състрадателни и талантливи представители на зодиака,

През 2016-та година Юпитер ще ви дарява с късмет в деловите партньорства, бизнеса и съдебните дела.  Много вероятно е да се споразумеете с нови бизнес партньори, да спечелите дела и да изгладите професионалните си отношения. Имайте предвид обаче, че от  9 януари до 11 май - Юпитер е ретрограден и не е подходящо започването на съдебни процеси, закупването на имоти и инвестирането.

В началото на септември Юпитер преминава в знака на Везни в сферата на инвестициите, данъците, кредитите. Късмет ще има в постъпления от страна на партньорите ви, възвръщаемост на капиталовложения, наследства и успешно погасяване на данъци, както и връщането на кредитите ще имат своя шанс.

През следващите две години учителят Сатурн ще ви предизвиква към израстване и усъвършенстване в професията и кариерата ви. Урокът, който трябва да научите, е да бъдете по-организирани, целенасочени, структурирани в работата и проектите си. Това ще създава известно напрежение в творческата ви природа, но най-важното, което трябва да усвоите, е животът в реалността, тук и сега. Ако чувствате неудовлетвореност, това е времето да смените работата си и да се доверите на добрата си интуиция.

Опитвайте се да бъдете по-практични и рационални, особено в ретроградния период на Сатурн от 26 март до 14 август. Това, което не сте свършили и сте прескочили в миналото, сега ще трябва да приключите. През тази година ще се случат две лунни затъмнения по оста на вашата зодия и противоположния ви знак Дева - 9 март и на 1 септември, които ще рефлектират върху отношенията с вашите партньори - лични и делови. Това са важните моменти, когато човек осъзнава какво иска да запази и с какво е необходимо да се раздели. Последващото слънчево затъмнение на 16 септември ще ви да даде шанс за началото на новите неща в живота, които е добре да набележите точка по точка.

В здравословен план през тази година ще бъдете най-чувствителни в периодите на затъмненията  - през март и септември. Емоционален дисбаланс може да почувствате в летния период. Старайте се да не се влияете от негативното край вас и да не изпадате в песимистичност и отчаяние! Търсете позитивните хора, красивото в природата, в изкуството и се обличайте с повече червени нюанси. Повишено внимание към инциденти е добре да проявявате в периода на ретрограден Марс от 17 април до 29 юни. Юпитер в Дева ще ви даде възможност до септември да влезете в добра физическа форма и да се научите да живеете по-здравословно отпреди.

През тази година Юпитер ви дарява с късмет в брака и емоционалните партньорства. Най-вероятно ще срещнете любовта на живота си или ще осъзнаете, че искате да бъдете с човека до себе си и с никой друг. Лунните затъмнения през март и септември ще въздействат така че, където има любов и разбирателство, отношенията ще прерастват в по-големи съюзи, а за разпадащите се такива – разделите и разводите ще се случват безпроблемно, с лекота и за добро.

Имайте предвид обаче, че от 9 януари до 11 май Юпитер е ретрограден и не е препоръчително сключването на брак, както и започването на съдебни дела. От септември Юпитер преминава в знака на Везни в царството на Плутон, където ще ви дари с късмет в секса и трансформацията. Ще се чувствате щастливи в интимните преживявания. Любовта ви ще бъде дълбока и страстна, и ще ви накара да изпитате усещания отвъд реалността.

И така, скъпи представители на водната стихия, пожелавам ви през 2016-та година да придадете на света повече съпричастност и чувствителност, духовност и човечност, и да припомняте на хората, че всички сме едно.

Още:

Стихиен хороскоп за 2016-а: земни зодии

Стихиен хороскоп за 2016-а: въздушни зодии

Стихиен хороскоп за 2016-а: огнени зодии

Как ще бъдат подредени планетите през 2016-а и какво ни вещаят те?

Каква си ти според египетския хороскоп

Предсказанията на Нострадамус за 2016-а

Не пропускайте нищо в рубриката ни "Хороскопи", като се абонирате за нашия седмичен бюлетин тук >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти