Слънцето е в Скорпон: време е за радикални промени и силни емоции

слънце планета космос
Снимка: Istock

Съдейки по конфигурациите на планетите, месецът на транзита на Слънцето през Скорпион (от 23 октомври до 22 ноември) очевидно подготвя изненади и за мнозина може да се превърне в период на радикални промени или поне време за преразглеждане на остарели планове и настройки.

Периодът на преминаване на Слънцето в Скорпион в основата си винаги има високо ниво на напрежение, а този път той подготвя няколко мощни и резонансни взаимодействия на планетите, което предполага неординарност или наситеност и мащаб на събитията.

На първо място тази подредба ще сформира доста нехармонична карта на Новолунието на 28 октомври, като ще даде концентрирана картина на месеца. Точната конфронтация между Слънцето и Луната с Уран с деструктивния „квадрат“ на Марс и Сатурн ще бъде най-дразнещият фактор на месеца.

Струва си веднага да се подчертаят най-опасните дни от тази конфигурация, когато рискът, небрежността в действията или неспазването на правилата за безопасност могат да доведат до негативни последици - 26-28 октомври.

Вижте ТУК и какво може да очаква всяка една зодия от този интересен период >>>

Следващият важен, но вече хармоничен транзит на месеца, ще се състои в края на първото десетилетие на ноември – от 7 до 10 с точен мажорен аспекст ще се сближат Сатурн и Нептун. Това е третата последна фаза на дълготрайната планетарна връзка, която на 8 ноември ще подкрепи благоприятните аспекти на Слънцето. Тези дни могат да доведат до изпълнението на някакви предишни споразумения в различни социални сфери.

Това е един от мощните творчески периоди, когато на света могат да се появят шедьоври в музикалните и художествени жанрове на изкуството и киното. Периодът е подходящ за различни презентации и рекламни акции. Възможни са и въодушевяващи събития в областта на политиката, благотворителността и духовния живот. По-нататъшната планетарна картина на месеца с конструктивната карта за пълнолуние от 12 ноември също изглежда доста оптимистично.

Планета космос меркурий
Снимка: Istock

Като цяло втората половина на месеца на Скорпиона от 7 до 22 ноември се очаква да бъде много по-благоприятна и ползотворна. Ето списък на неблагоприятните и по-успешните дни от месеца.

Сложни дни ще бъдат – 26-28 октомври, 2, 4-5, 14, 18 ноември.

Хармонични дни, когато много от въпросите ще се решават по-лесно – 24, 29  октомври, 1, 7-9 (до средата на деня), 13, 16, 19 ноември.

Вижте ТУК и какво може да очаква всяка една зодия от този интересен период >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти