Ретроградният Меркурий ни предизвиква да открием себе си в хаоса: какво да очаква всяка зодия

Слънце Меркурий космос планета планети
Снимка: iStock

Ако не сте запознати с това астрологично събитие, Меркурий е планетата, която управлява комуникацията, мисленето, ученето и пътуванията. И когато е ретрограден, тези области на живота ни стават малко хаотични. Всичко това означава, че ако имате резервирани пътувания между 27 септември и 18 октомври, бихме ви посъветвали да действате и планирате внимателно. По време на ретроградния Меркурий определено можете да очаквате усложнения – съжаляваме, но виновни са планетите!

Известно е, че ретроградният Меркурий предизвиква технически трудности, неправилна комуникация и провалени пътувания. О, и също така има тенденция да върне бившите ви на хоризонта – или поне желанието да им изпратите съобщение.

За щастие, този ретрограден Меркурий ще бъде в кардиналния въздушен знак Везни, т.е. възникващите трудности не означават, че светът е срещу вас. Напротив, повечето хора просто искат да запазят мира и хармонията през това време. Много от проблемите, които възникват, ще се дължат на това, че хората правят пребързани заключения, твърде много се стараят да запазят спокойствието си или защото понякога животът просто не е честен.

Юпитер, планетата, която управлява висшите знания, ще бъде ретроградна във Водолей и ще е в тригон с Меркурий за началото на ретроградата му, така че можем да очакваме да видим възраждане на проблемите в социалната сфера през следващите няколко седмици. Меркурий също ще бъде в квадрант с Плутон, планетата на смъртта и трансформацията, в знака на Козирог, което означава, че ще има известна съпротива от социалните институции. Към края на периода Меркурий ще се свърже с Марс, планетата на движението, и след това ще се противопостави на лечителя Хирон.

С приключването на ретроградния Меркурий е важно да се има предвид, че токсичният индивидуализъм е начинът, по който се поддържа неравенството. Зачитайте другите и пазете мира, но се опитайте да разберете защо другите говорят, когато чувстват, че нещо лошо се случва.

Ето какво да очаквате от ретроградния Меркурий според зодията си:

Какво да очаква всяка зодия от ретроградния Меркурий

Прочетете какво още ви очаква тази есен:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти