Навлизаме в Ретрограден Меркурий от днес: за какво да внимаваме през периода!

планети
Снимка: Thinkstock

Меркурий - планетата на общуването и средствата за комуникация, на обмяната на информация и документите, на транспорта и пътищата, на интелекта и образованието, на договарянията и търговията от 5 до 28 март включително ще бъде в ретроградна фаза.

Ретроградният Меркурий затруднява общуването и създава хаос в комуникациите; създава проблеми с транспорта и придвижването по пътищата, с интернет и телефонните връзки, с битовите уреди и офис техниката, с автомобила.

В световен аспект се повишава недоволството сред работници и служители на фирми, като започват протести и стачни действия, затруднени са преговорите между държави. Възможна е загубата на информация от компютъра или телефона, на лични/служебни документи или билети за пътуване, на телефон или ключове, на куриерски пратки; затруднения в учебния процес, в договорните отношения и търговските сделки.

планети космос
Снимка: Thinkstock

В такива периоди често се налага да ремонтираме автомобила, компютъра и друга техника, битови уреди и всичко друго, което се използва за придвижване или комуникация. Меркурий започва ретроградното си движение днес в знака Риби.

Периодът 5 - 28 март 2019 година не е благоприятен за покупка на нови битови електроуреди и офис техника, машини, телефони и автомобили; за започване на нова работа, за стартиране на нов бизнес или проект, за подписване на дългосрочни договори, за подаване на документи и т.н. Склонни сме да взимаме субективно решения, да допускаме грешки в работата, да изпитваме затруднения във всички сфери, които Меркурий управлява.

Периодът е благоприятен за ревизии и корекции на документи или в други писмени разработки, за ремонт на техника или автомобил, за довършване на започнати дейности и поизоставени до момента по някакви причини – като поправителни изпити, писане и довършване на курсова / дипломна работа, книга, сценарий и т.н. По време на ретроградното движение на Меркурий срещаме стари познати и съученици / колеги, да се върнат стари предложения, които по някакви причини са останали без развитие.

планети космос
Снимка: Thinkstock

Сега е време за преосмисляне на свършеното до момента през последните 4-5 месеца, да довършите курс на обучение, да се явите на поправителен изпит, да коригирате клаузи в договори, както всякакви други минали грешки.

Много хора са родени с ретрограден Меркурий и тези проблеми са им заложени по рождение, затова когато и транзитният е ретрограден, особено ако образува хармонични аспекти с рождения, тогава влиянието му не е така негативно и непреодолимо. 

Хората с рожден ретрограден Меркурий може да усвояват дадена информация и да се изразяват пред по-голяма публика по-трудно, но имат силна интуиция и богато въображение, мислят задълбочено и доста от тях притежават талант за писане или друга дарба, свързана с ръцете.  Някои от старите връзки сега могат да бъдат възстановени и грешките в отношенията поправени.

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти