Настъпва най-мощното за 2017 новолуние: между 25 и 28 март е време за отрезвяващи прозрения

Настъпва най-мощното за 2017 новолуние: между 25 и 28 март е време за отрезвяващи прозрения
Снимка: netinfo

Милена Вълканова

На 28 март 2017 в 4:57 сутринта настъпва най-мощното за годината новолуние.

Като всяко новолуние то е начало на нов цикъл – време за посяване на семето на дълбоко (о)смислено намерение – но тъй като Овен е първият знак от зодиака, новолунието в него възприема символичната роля на раждането на годината, когато се задава основният тон на следващите 12 месеца.

"Досега не вярвах в тая ретроградна Венера, обаче така ме зашлеви тоя път..."

Сякаш се отваря космически портал, през който се осъществява директна връзка, благоприятстваща онези послания в двете посоки, които са синхронични на  Висшия аз и неговите напътствия.

В следващите осем часа човек може да се възползва от повишената вибрационност на момента и във вглъбено медитативно състояние да напише на лист своите най-искрени и чисти възнамерявания.

Новолунието в Овен е дръзко начало, но тази година то е силно повлияно от цикъла на Венера, бидейки в съвпад със сияйната планета. Венера също като Луната има фази.

Откровено за любовния хороскоп в астрологията: синастрията

Съвпадите й със Слънцето бележат нова или пълна фаза. Последният съвпад между Венера и Слънцето се случи на 6 юни 2016 на 16 градуса в Близнаци – тогава фазата беше пълна, кулминация. Следващият съвпад се пада на 25 март 2017 – нова фаза, начало на нов цикъл и средата на нейното ретроградие.

Затова и дните между 25 и 28 март ще бъдат наситени с огнени страсти, вътрешен огън и осъзнавания с висок интензитет в сферите, управлявани от Венера, а именно парите, творчеството, вдъхновението, връзките, любовта, ценностите. И тъй като знакът Овен съвсем не е най-комфортното за хармоничната и приласкаваща природа на Венера, ще я видим този път като богинята воин, богинята амазонка, мъдрата богиня, която обича другия, но повече обича себе си.

Снимка: netinfo

По тази причина връзките ще бъдат поставени на кантар, а несподелените ценности ще лъснат – други ще претърпят преобразяване. Ще трябва да си отговорим на въпроса по-важно ми е да съм приет и харесван или да съм принципен и правилен за/пред себе си, като вътрешната интуиция ще следва посоката на онзи полюс, който е бил занемарен досега. На 26 март Меркурий прави съвпад с Уран в Овен и това ще бъде предпоставка за отрезвяващи прозрения, които те зашлевяват като гръм, но същевременно те изтръгват от емоционално вцепенение и творчески спазъм, за да потече една обновена енергия от вдъхновение, възприятия и поглед върху другите. И себе си.

Сатурновите транзити, които определят твоя кариерен път

Същевременно не по-малко важен е процесът на предефиниране, ревизиране и трансформиране на себепредствата, на онова, което се опитваме да внушим за себе си у другите, на социалната ни маска/персона. Процес съвсем нелек, но всичко, което се е изтъркало, отесняло и не отговаря на истината, трябва да си отиде. Змията си сменя кожата.

Снимка: netinfo

Сабианският символ за новолунието в Овен е Дамска шапка, чиито панделки се веят на източния вятър, а ключовата му дума е възбуда.

Шапките се свързват с нашия статус и роля в света. По време на тази лунация се налага да сме чувствителни към посоката, в която духа вятърът, както и към начина, по който се презентираме пред другите и в обществото. Може да се изисква известна гъвкавост, но в никакъв случай притворност. Всъщност с тази ретроградна Венера по-скоро шапки ще хвъркват във въздуха, а вятърът ще роши пригладени прически, възвръщайки ни истинския облик. Малко ще може да остане прикрито. Черти от личността ще лъснат, къде за да разрушат, къде за да допълнят общоприетия образ.

Критичният градус в хороскопа

Нека не забравяме също, че на 25 март честваме Благовещение, възвестяването от Архангел Гавраил на Дева Мария, че ще роди Спасителя. На този ден притихваме и се вслушваме в гласа на душата, за да чуем своята блага вест за „младенеца“ в нас, за онова, което се е заченало и има нужда от грижовна ръка, кураж и сърце, за да бъде износено и после родено.

Снимка: netinfo

Съществуват поверия, че каквото мислите, чувствате и правите на Благовец, това ще правите и през цялата година. Поради това на Благовец се молим, медитраме, радваме се, благодарим, творим, обичаме, празнуваме, събираме се с приятели и любими хора, броим пари... Не страдайте, не мислете лошо, не работете твърде, облечете си новите дрехи, сложете пара в джоба и се занимавайте с нещо смислено.

Животът започва преди раждането. Какво се случва в 12-и дом?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти