Най-тъмно е преди изгрева: ретроградният Меркурий преминава в Козирог

меркурий козирог
Снимка: iStock

Зарина Главева

На 25 януари ретроградният Меркурий се завърна с един зодиакален знак назад от Водолей и се присъедини към останалите планети в Козирог до 14 февруари.

Козирог - знака на традициите и отговорността - влияе по особен начин по време на транзита, очаквайте сътресенията да се насочат към сферите на работата, управлението и отношенията ни с властта. На много от нас преместването на планетата от Водолей към Козирог ще се отрази като камшичен удар, което е обичайно за всеки ретрограден Меркурий в два знака.

Вместо да се чувствате подтиквани да постигате успехи в професията си, може да се почувствате леко затормозени, тъй като планетата на комуникацията и мисълта преминава в този дисциплиниран земен знак. Козирог жадува за конкретни резултати, точни статистики и добре оформени планове, които, за съжаление, са на заден план в този период.

Не е подходящо време да предприемате рискови действия свързани с кариерата или репутацията ви, но е добра възможност да обмислите сегашното си състояние и да направите оценка на прогреса си. Отделете време да изследвате нещата, по които работите и помислете дали целите ви ви вдъхват живот, или обратното. Този момент във времето е почти свещен: не е необходимо да постигате повече.

Но е необходимо да разберете какво сте научили и да го споделите.

Независимо от разположенията в наталната ви карта, е добре да избягвате пренатоварването, рано или късно ще разберете, че не разполагате с нужната енергия или ресурси да се справите с всичко. По-голямата част от населението ще попадне в кратка хибернация или (грубо казано) „енергоспестяващ режим“. Добре е всеки един от нас да разпредели жизнената си сила разумно.

Марс навлиза в Козирог: какво да очакваме според зодията

Но както при всяка ретроградност, тласъкът към забавяне и преоценка от страна на ретроградния Меркурий често може да се окаже полезен в дългосрочен план. Вероятно е да ви се отвори възможност да внесете корекции в мисленето си за нещо или да осъзнаете, че нещо, което някога сте смятали за завършено, всъщност е било лишено от важна част.

Не се самобичувайте за пропуските си, а се опитайте да ги трансформирате в нещо градивно за вас и/или хората около вас.

Възможно е във вас да се появи чувство, че изоставате или, че не изпълнявате задълженията си добре, но не забравяйте, че това е преходен момент и не говори за целия ви опит. Към момента просто е поставена лупа над начина, по който се ориентирате в света.

Проявявайте търпение към хората около вас (все пак недоразуменията са често срещани по време на ретроградност), а също и към себе си. Най-тъмно е преди изгрева, а неговото завръщане няма да се забави много: стискайте зъби до 3-ти февруари (когато Меркурий отново става директен) и планирайте надигането си от пепелта.

Как да се справим с ретроградния Меркурий

Прочетете какво още ви очаква през новата 2022-ра:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти