Многоцветните Близнаци

Многоцветните Близнаци
Снимка: Thinkstock

Милена Вълканова

"Аз съм егоцентрична, нетърпелива и малко несигурна. Правя грешки, губя контрол и понякога съм непоносима. Но ако не можеш да ме понесеш, когато съм в най-лошата си форма, определено не ме заслужаваш, когато съм в разцвета си."

Мерилин Монро

Близнаци е третият знак от зодиака и неговите представители с охота биха ви разказали всичко, което знаят за него. Те просто обожават да говорят! За по-интроветните водни и земни знаци леките и въздушни Близнаци често са повърхностни и досадни с безсмислената си (според първите) логорея.

Но движещата сила, която стои зад близнашката приказливост, е техният ум – той търси интелектуални предизвикателства и непрекъснато преравя умовете на другите за информация. Най-приятното им занимание е да споделят наученото с важните за тях хора, като по този начин развиват и поддържат взаимоотношенията си. Близнаците са остроумни и почти винаги душата на компанията. Скучен Близнак? Никога! Празнодумец – да, но не и скучен.

Сред представителите на зодията се срещат не само приказливци, но и добри слушатели. Невероятно, но факт. Успееш ли да грабнеш вниманието им, включиш ли техния вътрешен интелектуален акробат, ще попиват всяка твоя дума и трескаво ще мислят. В противен случай Близнакът започва да шава, да се оглежда и неспокойно да търси изход за бягство от тази така досадна ситуация.

Близнаците носят в себе си една непримирима двойственост – ин и ян, мъжко и женско, добро и зло. Те умеят да виждат двете лица на всяко нещо. Най-изнервящото за околните обаче е това, че никога не знаят кое лице Близнакът ще покаже в дадения момент.

Още по-малко пък самият той има представа, но не се и терзае да установи. За него животът е многообразен, а истината – относителна. Когато всичко тече и всичко се променя, как можеш да застопориш реалността върху едно мнение или един-единствен принцип? Не можеш, биха казали Близнаците. Или ни приемате такива каквито сме – непостоянни, променливи и искрящи, или просто ни пускате да летим нататък.

Близнаците са адаптивни, сръчни и притежават удивителната наполеоновска способност да вършат няколко неща наведнъж. Те нямат хоби, а цяла кавалкада от хобита, интереси и занимания. И всеки ден изниква по нещо ново. Вълнуващ живот, нали? Лошото е, че с тази си нагласа Близнаците "клъвват" оттук-оттам и никога не довършват нищо докрай, нямат възможност да оформят цялостна картина в главата си и остават да се реят по повърхността на живота, разпилявайки интелектуалния си потенциал.

Когато става дума за физическа активност и спортове, Близнаците няма да ги срещнете непременно във фитнес залата. Те обичат груповите спортове, игри и забавления. Волейбол, баскетбол, тенис по двойки – с готовност ще се включат. Да не забравяме обаче и гимнастиката за техния пъргав ум и за сръчните им ръце.

Със същата готовност се впускат и в интелектуални игри и състезания като табла, шах, скрабъл, въобще всичко, което може да стимулира сивото им вещество. Ще ги срещнем в кръжоци по моделиране, както и в литературни клубове и курсове по творческо писане, където на воля жонглират с любимата си играчка – думите. Неслучайно най-населените с Близнаци професии са журналистическата, редакторската, коректорската, издателската. Срещаме ги също и като преводачи, учители, преподаватели. Те са невероятни разказвачи и повествователи.

Имат младежка физика и детско излъчване. Нервната им система е чувствителна и не издържа дълго на стрес. Близнаците мислят, играят си с концепции, правят взаимовръзки и понякога не могат да се спрат – мисленето им става натрапливо, компулсивно, губят сън, нервната им система се обтяга.

Необузданият мисловен процес често е резултат от емоционални преживявания, за които не си дават сметка – нещо се случва в душата им, но е толкова неясно, мъгляво, сенчесто и застрашително... В царството на мислите Близнаците са царе, но в страната на чувствата се изгубват.

Затова трябва да се научат да овладяват този див мустанг – собствения си ум. Чудесно средство за постигане на вътрешно равновесие са йога и дихателни практики. Меките, пастелни тонове на жълтото и синьото също ги успокояват.

Близнаците обичат да се изразяват и не го правят само със словото – до каквото се докоснат, се превръща в злато. Имат сръчни ръце, с които обичат да изобретяват, да разглобяват, да сглобяват, също като Меркурий, който управлява техния знак. Богът Хермес – древногръцкото съответствие на римския Меркурий – още като невръстен младенец, току-що излязъл от люлката си, измайсторява от коруба на костенурка първата лира, която подарява на брат си, ослепителния слънчев бог на изкуствата Аполон.

Много Близнаци прекарват уикендите в чукане, тракане и човъркане, а накрая изпод ръцете им се пръква ново приспособление за окачане на клетка за птици на прозореца на офиса им. Ръчният труд също може да бъде чудесна форма на медитация и средство за дисциплиниране на близнашки ум.

Що се отнася до взаимоотношенията, от Близнаците излизат много по-добри приятели, отколкото любовници. Това, което ги вълнува и интригува е не толкова самата любов, отдаването и ежедневния ангажимент към някого, колкото идеята за любовта. Да не забравяме, че са любопитни, любознателни и непостоянни същества, вярващи, че най-интересното предстои.

Вдъхновява ги преди всичко непознатото и когато нещо стане познато до болка като стара дреха, интересът им се изпарява. Затова, половинки на Близнаци, помнете, че връзката ви ще просъществува, ако сте забавни, изненадващи и променящи се така, че непрекъснато да интригувате любимите си Близнаци.

Бъдете нови всеки миг! Доколкото можете, разбира се.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти