Меркурий в Риби от 4 февруари: предстои емоционален и творчески период

планети космос
Снимка: iStock

От 4 февруари ще трябва да разчитаме на интуицията и въображението повече от всякога, защото Меркурий ще се настани в знака на Рибите и ще предложи нов поток на мисълта. Ще бъдем по-разсеяни, а и вероятно ще се чудим защо така и не разбрахме нещо от разговора или пък ние самите се загубихме в обяснението.

Всичко това идва след будния и дори превъзбуден период на планетата във Водолей, когато ни се искаше да пишем и говорим едновременно, за да не изпуснем нещо в колектива.

Рибите са последният знак от зодиака – силата на подсъзнанието и недоловимото е с размерите на океан, който чака да ни залее, ако не се потопим доброволно. Въпросът е как да се случи това, така че да изплуваме на повърхността? Водните знаци – Рак, Скорпион и Риби, се свързват с неосъзнатите страхове, но и с най-високото ниво на сетивност.

Какво да очаква всяка зодия от този период – разберете в галерията!

Ако чувстваме мисълта ни неясна, нека се опитаме да разберем какво се опитва да ни каже подсъзнанието. Себеизследването и свързването с въображението ще ни позволят да открием нови отговори кои сме, как комуникираме и разсъждаваме.

Меркурий в Риби ще очаква от нас и да потърсим място на Нептун (управител на знака) в нашето ежедневие – за едни това ще са медитации или духовна работа, а за други ще бъде повече емпатия. Опитайте се чувате в дълбочина и да разберете от какво наистина се нуждаят хората около вас. Повече подкрепа? Изслушване? Разбиране? Осигурете го и разкрийте себе си с помощта на думите. Периодът ще носи вдъхновение на тези, които искат да изразят творчески себе си през писане. Да не забравяме, че и Венера все още е в Нептуновия знак и романтиката е във въздуха!

Меркурий ще ни провокира да витаем на работното място, докато са подготвяме за ретроградния му период от 17 февруари. Добре е още в началото на месеца да сме предпазливи към цифрите и малките букви, защото Рибите се вълнуват от други, по-абстрактни неща.

В ретроградния период, който ще продължи до 10 март, по традиция ще оставим встрани всички важни документи, нови покупки и ремонти. И отново по традиция – много от нас ще се върнат към всички недовършени за поправяне неща. Най-важното е да се вслушате в себе си и да не забравяте най-древния навигатор – интуицията!

А какво да очаква всяка зодия от този период – разберете в галерията!

Към зодиите >>>

Планета космос меркурий
Снимка: Istock

Още от Астрология:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти