Меркурий в Рак: отдаваме се на скритата емоция в думите

Планета космос меркурий
Снимка: Istock

Планетата на комуникацията ще остане във водния знак от 29 май, а на 18 юни ще се обърне в ретроградно движение.

От средата на май присъствието на ретроградната Венера ни върна на толкова познати, но и толкова далечни фронтове – стари любовни истории, недовършени творчески проекти, ремонти, които все чакат своя час...

Какво да очаква всяка зодия от ретроградната Венера >>>

А сега, от 29 май, Меркурий се настанява във водния Рак, където думите звучат твърде лично и повече от всякога се привързваме към всичко изречено. Дали нещата могат да бъдат лесни при такава ситуация?

Вероятно и тук има какво да извлечем, както от пътуването на всяка планета в зодиакалните знаци. Меркурий в Рак е свързан с емоционалната памет – не помним думите наизуст, но помним „онова усещане“. Тук всичко значи много и в този момент се сещам за добре познатата от филмите женска реплика „няма значение какво ми каза, важното е как го каза“.

Ще бъдем по-сетивни и вероятно за много хора, които ретроградната Венера е пратила в процес на изясняване, Меркурий в Рак ще даде възможност по-лесно да изразят чувствата си, да бъдат емоционални и дори сантиментални. Може би това е още едно подсказване, че е време да се обърнем към нуждите на партньора и да се гмурнем в разговори за душата. Когато планетата на мисълта и комуникацията е в знака на детството и семейството, няма как да не говорим за малко наивност и усещане за обвързаност с хората около нас.

Ето какво още да очаквате от Меркурий в Рак:

Какво да очакваме от Меркурий в Рак

ох на мама
Снимка: Личен архив

Още от Астрология:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти