Меркурий навлиза в знака на Телец - време за осмисляне, любов и смелост!

Меркурий навлиза в знака на Телец - време за осмисляне, любов и смелост!
Снимка: Thinkstock

На 16.05. Меркурий влиза в знака Телец и ще остане там до 6 юни.

Планетата Меркурий символизира аналитичните способности, преценка и разумните качества на интелекта. Той е информационен вестител и посредник. Общуването и комуникацията са неговата стихия.

Основните характеристики на Меркурий са изразителност, оперативност, адаптивност, гъвкавост, посредничество и най-вече безусловност и обективност. Затова, понякога е наричан студен и логичен, лишен от чувства и близост, заради своята безпристрастност.

Меркурий е наричан вестител и посланик, в смисъл на приемане и предаване. Тази планета провокира у нас, чувството на любознателност, разширява възприемателните способности и умението да общуваме без да вземаме страна. Способства за развитието на аналитично мислене, разсъждения, чувството за обективна преценка. Той символизира нашия ум и начин(тип) на мислене – менталното пространство в което оперират мисловните вълни, без да отговаря за рамките и нормите на мислене(Сатурн).

Планетата провокира нашите търговски умения, методите на общуване, подходът в комуникацията. Доброто планиране и продажби са под въздействието на Меркурий, той най-добре може да усвои и да предаде информацията. Като най-бързо движещата се планета в слънчевата система, Меркурий съответства на нашата бързина и гъвкавост да мислим, анализираме и да възприемаме нови идеи, да усвояваме умения, знания, да помним, да си спомняме, съответства на фотографската памет.

Меркурий способства за развиване на определени качества като: адаптивност, бързина, гъвкавост, аналитичност, прецизност, безпристрастност, безусловност, будност, способност да учиш и да преподаваш, да общуваш, да възстановяваш спомени, желанието да четеш и да обогатяваш знания и уменията. Най-хубавото на което може да се научи човек под влияние на Меркурий е способността да разбира и да бъде безпристрастен (без емоции). За търговеца е полезно да бъде адаптивен, гъвкав, точен и бърз. Тази планета задвижва у нас чувството за полезност и внимание, което ни насочва в практически дейности и начинания за изразяване.

Снимка: Thinkstock

При преминаване в различни зодиакални знаци, планетата Меркурий провокира у нас характерни свойства и качества. Преминавайки в знака Телец, нашата подвижност и гъвкавост на мислене, възприемане и възпроизвеждане намалява, преминава в неподвижност и уравновесеностт. Емоционалната окраска също е приела по-реални и практични форми. Времето за реагиране е повече, склонни сме да преценяваме и премисляме по-дълго нещата. Творческата форма е особено изявена и често се изразяваме чрез някакъв вид творчество. Способността да възприемаш и да съхраниш наученото, полученото и желаното, също е висока.

Меркурий в знака Телец влияе върху активността на мозъчната дейност, а също и върху чувството за красота, симетрия, хармония, творчество. Повлиява дейността на жлезите с вътрешна секреция и особено около и щитовидна жлеза, гласни струни, гърло, физическото изразяване(глас). Около месец, ще бъдат повлияни психологическите нагласи и реакции в по-умерена форма и темпо, което се изразява в търпение, очакване, осмисляне, съхраняване и способност за адекватни реакции, умерено поведение.

Снимка: Thinkstock

Телеца е земен знак и неговата емоционалност се поражда от „това, което вижда“. Той е способен да усвоява натрупаното като мисли, желания, цели и проекти, като в този смисъл, може да конкретизира определени условия, среда и средства. Може да намери подходящото решение и да внедри онова, което е натрупал.

Влиянието на Меркурий в Телец ни дава възможност да осъществим наученото, желаното и плануваното, може да ни даде поле за изява на дарби и способности, спомага да се осмисли желаното и да му даде приоритет. Този знак е добър в осъществяването – което е духовен път, дарба, заложби и съдба. Около месец и малко, можем и ще бъдем провокирани относно желанията и възможностите си, доколко искаме и можем, доколко сме готови да получим – давайки. Чудесен период за решителни намерения и действия.

Снимка: Thinkstock

Полезно е през този период (около месец и половина) всеки да осмисли желанията си, да преразгледа целите и стъпките си към тяхното постигане. Да промени онова, което не харесва и да задържи това, което харесва. Особено благоприятен период за развитие на творчески способности, успех в творческите професии и поприща, търговията, изкуството и пътешествията. Любовта основно изпълва мислите.

През този период са най-подходящи методи на лечение и терапия свързани с натурални продукти, природата, билки, водолечение, масажи, двигателна активност. Възможни са проблеми с гърло и жлези с вътрешна секреция, а също и бъбреци. Възможни са обостряне на кашлици, кихане и алергични състояния.

Време за разкрасителни процедури, промяна в прическа или цялостен външен вид.

Снимка: Thinkstock

Цвят –  тюркоаз – уравновесява и спомага да се изразявате смело и на място. Зарежда и обновява, мотивира и насочва.

Кристали/камъни за периода са  планински кристал и опушен кварц. Могат да се носят заедно или поотделно, имат мека изчистваща и зареждаща енергия. Спомагат за търпение и плодотворност.

Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Какво трябва да знаем за всяка зодия

Какви мъже харесват жените според зодията си

Каква си ти според черния хороскоп на елините?

4-те зодии, които НЕ изневеряват

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти