Меркурий навлиза в Стрелец: глътка приключенски дух и галоп към ново начало

меркурий стрелец
Снимка: iStock

Зарина Главева

Край на Меркурий в Скорпион от днес! Може би вече усещате как се преместват някои енергийни пластове и интензивността на Скорпион дава път на нещо ново. Но защо това да ви интересува?

Меркурий е смятан за пратеник на боговете и се отличава със своята бързина и стремителност. Престоят на Меркурий във всеки знак се променя поради ретроградите. Планетата на комуникацита обичайно остава в даден знак в продължение на 15- 60 дни. Заради ретроградните цикли Меркурий никога не е на повече от 2 знака от Слънцето по всяко време, затова Меркурий в една натална карта обикновено е същият или близък до Слънчевия знак.

Днес Меркурий преминава в Стрелец, знакът на разширяването, пътуването, учението и духовността. И докато тази планета е прецизна, пресметлива, организирана и умее да се вглежда в малките детайли на ситуацията, Стрелецът по-скоро се интересува от „голямата картина“, което прави този транзит доста интересен. 

Днес е много вероятно да изпитате нуждата (почти като от изневиделица) да откриете нови хоризонти. И тъй като транзита попада на 0 градуса, това означава, че приключваме стар цикъл и започваме ново начало. Посоката, към която ще поемем е директна и енергията, която ще ни захранва е много силна у устремена и ще забележим тази промяна в изказа ни, организацията, комуникацита и социалните ни връзки.

Но заради характера на транзита, комуникацията ще ни е по-скоро потребна за вътрешното ни духовно „пътуване“.

Като цяло, през следващия месец (до 19 декември, когато Меркурий навлиза в Козирог) много от нас ще се насочат към това да намерят ново приключение или пък ще търсят нова мотивация или смисъл в живота си. Този период ни предразполага да се обърнем към себе си и да направим ревизия на вярванията си, за да видим дали наистина съвпадат с това, което сме. Много от нас ще бъдат привлечени към дейности, които ги карат да бъдат по-ентусиазирани за бъдещето, което може да бъде всичко от далечно пътуване до това да започнем да изучаваме нещо ново. Но ако сте от типа хора, които трудно задържат вниманието си, опитайте се първо да довършите започнатото.

Какво да очаква всяка зодия от сезона на Стрелеца

Добре е да приемем тази промяна като възможност да погледнем живота от по-високо преди да навлезем в новата година. Това е идеален период, в който да разберете повече за себе си и как да преследвате не само мечтите си, но и това, което наистина ви вдъхновява. Най-важното е да се опитате да се концентрирате върху вашето собствето усъвършенстване, не е подходящ момент да премествате фокуса върху околните. Ако сте себеотдайни и това е важно за вас, не се притеснвайте. Стрелец не само събира преживявания и знания, той също е отличен учител и духовен водач. Ще имате възможността да споделите наученото на по-късен етап. Сега ще бъде особено лесно да се учите чрез преживяване  и лесно ще попиете информацията, която преминава през вас, това е енергията на Стрелец. 

Така че, пътувайте по земя, вода, въздух, страници от книги, в съзнанието си, медитирайте, откривайте, сега е моментът! Стрелец поощрява всички ученици на живота, а Меркурий ги поддържа в правилната посока. 

Значението на знака ти в Меркурий

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти