Марс възобновява своя директен ход: подгответе се за действие!

Марс възобновява своя директен ход: подгответе се за действие!
Снимка: Thinkstock

Милена Вълканова

От 17 април, вече 2 месеца пребиваваме в напрегнатото време на ретрограден Марс. Марс е планетата на първичния импулс за живот, себеутвърждаване и действие, затова и ретроградното движение е изключително неестествено, затормозяващо и фрустриращо за неговата природа.

Марс ни прави инициативни, смели, борбени и успешни. Той е въодушевлението и енергийният тласък, когато се захващаме с творчески, професионални и идейни проекти.

Но по време на ретрограден Марс картинката е малко по-изкривена, назъбена и тромава. Едва ли има човек, който през последнинте месеци да не си е скубал косите поради затлачена и хаотична ситуация на работа, да не е близал емоционални рани от вербални престрелки, да не е скачал срещу несправедливо отношение спрямо себе си, да не е закъсвал на пътя, да не е имал ядове с всякакви машинарии... Примерите са безкрайни.

Ретроградният Марс дава възможност да поспрем своя компулсивен ход напред през живота и дните, разграфени в дълги списъци със задачи, които сме длъжни да отмятаме механично. Това привидно блокирано в активността си пространство ни е необходимо, за да си дадем сметка какво се опитваме да скрием от себе си, като запълваме вътрешни празнини с външни действия.

Невинаги обаче онова, което е акумулирано в психиката като неудовлетворение, яд, гняв, срам, има излаз към осъзнаване. Тогава то си намира заобиколни пътиша да привлече вниманието ни и в повечето случаи те са разрушителни. Другото лице на блокирания психически импулс и непризнатите трудни чувства са депресията, автоагресията, агресията към другите, лабилната емоционалност, завишената тревожност.

Преживяхте подобни състояния и ситуации, нали? Дори на колективно ниво обратният ход на Марс в своето деструктивно изражение се усети. Ефирът беше наситен с новини, които провокираха чувство на страх, безпокойство и несигурност. Само малка част от тях: стрелбата в Орландо, плод на омраза и ярост, трагедията с момичето от националния ни отбор по художествена гимнастика, хулигански сблъсъци на Европейското първенство по футбол...

На 30 юни обаче Марс тръгва директно и можете да запретвате ръкави. Вече няма да тъпчете на едно място, а професионалните и личните ви проекти ще получат енергийна инжекция.

От 30 юни нататък можете спокойно да направите първа копка, да закупите автомобил, да регистрирате фирма, да предприемете стъпки и действия към разширяване на бизнеса, да започнете нова работа. Почивката с половинката след този период ще бъде по-пълноценна и сексуално удовлетворяваща, защото натрупаното напрежение ще намери своите канали за разтоварване по по-смислен и приятен начин и няма да трови почивните дни чрез непрестанни мисли и тревоги, които циркулират в омагьосан кръг.

Друга прелюбопитна новина е, че именно в рамките на ретроградния период на Марс Елън Тъск, ексцентричният и футуристично ориентиран изпълнителен директор на Спейсекс и Тесла, представи своя амбициозен план за колонизирането на Марс през 2025 заедно с визията си за обществена уредба там под формата на пряка демокрация. Интересното е, че 2025 година започва с ретрограден Марс в Рак. Когато Марс е ретрограден, той се намира в позиция най-близо до Земята, като нашата планета попада между Слънцето и червения си събрат.

Тогава Марс и Слънце са в опозиция - аспект описващ битката на героя със стария едностранчив социален ред и импулсът му да го провокира, конфронтира и преобърне. Няма знак по-смислено свързан с понятия като дом, семейство, общност, принадлежност, народ, от Рака. Дали тази мисия за търсене на нов дом няма да стартира именно през първата половина на 2025 и дали няма да е по-добре това да се случи, докато Марс е близо до нас, но пък след като все пак е тръгна директно от 25 февруари 2025 нататък?

Но да се върнем на юни 2016. Ако имате възможност, оставете всякакви планирани хирургически интервенции за след 30 юни.

От юли внезапно ще започнете да виждате възможности за преодоляване на препятствията, застанали на пътя на себеосъществяването ви. Ще успеете да изговорите вашата позиция в отдавна тлееща ситуация на конфликт и огорчение със значима за вас личност.

Марс е в Скорпион, затова и директният му ход синхронично ще разкрие обстоятелства на манипулация и измама, завързали се по време на ретроградието му.

А когато премине в Стрелец - визионерския знак - ще имате свободата да се борите успешно за смислени каузи, да печелите правни казуси и дела, да прокарате път в неотъпкана територия.

Прочетете още:

Марс, манипура чакра и радостта от живота

Добре дошъл, ретрограден Марс! Нови изпитания за всички

Ретрограден Марс: какво да правим и да не правим?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти