Лунните лица на зодия Овен

Лунните лица на зодия Овен
Снимка: Thinkstock

Йоана Йорданова

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му. Много важен за описанието на характера обаче е и знакът, в който се намира Луната при раждането – този знак показва как реагираме емоционално, от какво имаме нужда, за да се чувстваме добре, какви сме в интимните връзки.

Ако например сте зодия Овен и се чудите защо все правите компромиси – нещо, нетипично за вашата зодия, може би имате Луна във Везни или в Риби.

Комбинацията от слънчевия, лунния знак и асцендента дава една доста пълна картина за вашия характер и преживявания.

Кой е вашият Лунен знак, можете да проверите ТУК.

Дори и да не знаете точния си час нa раждане, можете да използвате приблизителна такава. Луната пребивава в един знак средно около два дни и половина и затова часът не е толкова важен.

Представяме ви характеристиките на представителите на зодиакалния знак Овен в различните лунни позиции:

Овен с Луна в Овен

Вие сте много енергични, импулсивни и активни във всичко – както в работата, така и в любовта. Поискате ли нещо, хвърляте се с рогата напред и не мислите за последствията. Имате силен състезателен хъс и изобщо не бихте се примирили с място, различно от първото. Трудно създавате трайни връзки – в началото сте много ентусиазирани, но щом страстите утихнат, вече не ви е интересно и търсите нов обект, който да завладеете. Освен това изобщо не сте склонни на компромиси – това също е проблем в обвързването. С каквото и да се занимавате, гледайте винаги да има тръпка и страст, защото в противен случай огънят, който гори във вас, може да стане разрушителен и да съсипе нещо ценно – включително здравето ви.

Снимка: Thinkstock

Овен с Луна в Телец

Вие сте упорити, работливи и доста своенравни. До такава степен държите на своето, че може да сте дори твърдоглави. Добре би било да се опитате да зачитате и чуждите мнения и да не отхвърляте с лека ръка всичко онова, което противоречи на вашите разбирания – нищо чудно така да научите нещо полезно и да разширите малко кръгозора си. В работата сте много амбициозни, знаете какво искате и го преследвате на всяка цена. За разлика от други представители на знака Овен, вие постигате трайни успехи – включително и в материално отношение, защото не се отказвате лесно. Ако обаче не искате да останете сами на върха, внимавайте с максимата „Целта оправдава средствата”.

Снимка: Thinkstock

Овен с Луна в Близнаци

Вие се интересувате от много неща и постоянно търсите нови полета за изява и нови области, които да изследвате. Заради това сте особено интересни и за околните – с вас никога не е скучно. На всяка цена си изберете професия, която да ви позволява постоянно да учите и да се развивате – в противен случай ще „умрете от скука”. Вашият най-голям враг е непостоянството, така че ако искате да постигнете нещо трайно, полагайте повече усилия и довършвайте започнатото – дори когато сте леко отегчени. В любовта не сте особено моногамни – лесно напускате сигурното заради някоя нова тръпка, а се случва и да поддържате две връзки едновременно – ей така, за спорта.

Снимка: Thinkstock

Овен с Луна в Рак

Вие може да постигнете много в живота, защото имате голяма енергия и сте доста дейни. Макар че е възможно да се реализирате доста успешно на професионалното поприще, най-силно мотивирани сте, когато имате възможност да направите нещо за близките и семейството си. Имате вътрешен конфликт, който ще трябва да решите – от една страна мечтаете за семейство и деца, но от друга, когато осъществите мечтата си, ви липсват свободата и времето за себе си. От вас би станал чудесен родител, но недейте да загърбвате интересите си заради децата. Някои от вас имат склонност да се държат като деца и да изискват от близките си да удовлетворяват желанията им начаса.

Снимка: Thinkstock

Овен с Луна в Лъв

Вие сте пламенна натура – всичко правите със страст. За вас е много важно да намерите поле за изява, на което може да блеснете и да ви забележат. Възможно е да имате и артистичен талант. Най-добре се чувствате, когато работите сами. Понякога може да отблъсквате хората със склонността си да мислите само за себе си и да изпъквате. Вие живеете, за да сте влюбени – в човек, в занимание, в каквото и да било. Когато сте влюбени, се отдавате напълно, правите големи жестове и може да сте много верни – стига обаче човекът до вас да е съгласен вие да сте водещи във връзката и да ви предоставя достатъчно простор, за да правите онова, което обичате.

Снимка: Thinkstock

Овен с Луна в Дева

Вие сте много работливи и старателни. Ако трябва да се свърши качествено някаква работа, вие сте точният човек. Имате нужда да сте полезни на хората около вас. Опитайте се все пак да не прекалявате с угаждането, защото така вървите против природата си. За да осъществите потенциала си, трябва да се научите да сте по-смели и да поемате инициативата, а също така и да отстоявате позициите си. Често в желанието си да постъпите правилно и да не сбъркате вие не действате, а това ви кара да се безпокоите и да си докарвате болести на психологическа основа. Варвайте повече в себе си, защото съмненията и сравненията с другите хора ви пречат да вървите напред.

Снимка: Thinkstock

Овен с Луна във Везни

Вие може би сте най-дипломатичните и изтънчени представители на знака Овен. Имате много силно развито чувство за справедливост и се превръщате в истински воин, когато трябва да отстоявате убежденията и принципите си. Понякога обаче е добре да си напомняте, че това е вашата справедливост и тя може и да не отговоря на вселенската. Постоянно търсите баланса в живота – трудна задача, но във вашия случай не невъзможна, само че докато намерите този баланс, първо трябва да натрупате опит и да минете през крайности. В любовта правите доста компромиси, но ако човекът до вас не го оценява и злоупотребява, все ще дойде ден, когато ще ви омръзне и ще се опълчите.

Снимка: Thinkstock

Овен с Луна в Скорпион

Вие сте силен характер, който не се огъва пред изпитанията. Властни сте и искате да доминирате над околните, независимо дали го показвате, или не. За хората обаче е много трудно да разчетат истинските ви намерения, защото може да сте доста прикрити. Не е особено лесно да се съжителства с вас, тъй като искате да става на вашето и не сте склонни да правите отстъпки. Ще бъде във ваша полза, ако се опитате да сте малко по-адаптивни – и към хората, и към обстоятелствата, защото само си трошите главата с нежеланието си да приемате промените. Отношенията ви – и любовните, и деловите, ще бъдат по-хармонични, ако давате повече свобода на хората около вас, вместо само да изисквате.

Снимка: Thinkstock

Овен с Луна в Стрелец

Вие сте смел и предприемчив човек, който винаги е готов да се втурне в поредното приключение, независимо дали става дума за бизнес, за връзка или за пътуване. Неизвестността ви привлича неудържимо и изобщо не понасяте да правите едно и също нещо дълго време. Може да сте доста догматични и дори фанатични в отстояването на вижданията и разбиранията си. Не е зле да сте малко по-толерантни към различните и да се опитвате да виждате ситуациите и от други гледни точки, а не само от своята собствена. Трудно се обвързвате, защото сте много свободолюбиви. Ако го направите, то трябва да е с човек, който ще ви спечели с интелекта и разностранните си интереси.

Снимка: Thinkstock

Овен с Луна в Козирог

Вие сте едни от най-сериозните и организирани представители на знака Овен, а също така и сред най-успелите в професионалнно отнишение. За разлика от други хора, родени под този знак, вие сте доста по-концентрирани и последователни. Ангажирате ли се с нещо, например с работодател или организация, може с години да работите за него/нея, дори когато вече ви липсва заряд – нещо, което е важно за вас и не е добре да го губите. От вас би излязъл добър лидер, защото освен че сте способни да вдъхновявате хората, когато се запалите по някаква идея, имате също добри огранизационни умения, търпение и практичност. В негативен аспект обаче може да сте доста авторитарни и да ви липсва гъвкавост.

Снимка: Thinkstock

Овен с Луна във Водолей

Вие сте човек, който изобщо не се съобразява с общоприетите представи за това как да се случват нещата – имате си свое собствено виждане и то обикновено е доста нестандартно. Едва ли бихте могли да живеете без идеи – те дават смисъл на съществуването ви и ви зареждат с енергия, за да водите битки. Изобщо не сте семеен тип човек – ако имате деца, то и в родителството ще следвате свой собствен подход, както и във всичко останало. Вашата мисия е да вдъхновявате и да използвате неизчерпаемата си енергия за нещо добро. От вас би излязъл чудесен лидер на политическа партия, писател фантаст или... просто човек, който живее в главата си и не желае да се съобразява с каквито и да било материални ограничения.

Снимка: Thinkstock

Овен с Луна в Риби

Вие сте интересна комбинация, защото може както да сте егоист и да очаквате светът да се грижи за вас, така и да правите големи жертви за другите, а нищо чудно и да преминавате от едната фаза в другата. Трудно овладавате своята емоционалност и обикновено действате под влияние на подсъзнателни фактори – например тревожност и страхове, а в някои случаи и изобщо не действате и само се безпокоите. Липсва ви трезва преценка, заради което може би е добре да споделяте притесненията си с близки хора и да чувате какво ви казват – може да се окаже, че нещата изобщо не са такива, каквито ви изглеждат. Ако не овладеете страховете си и не намерите отдушник на огнената си енергия – например като помагате на други хора или чрез твоческа дейност, има риск да си докарате проблеми със здравето.

Снимка: Thinkstock

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти