Космически бунт на хоризонта: Венера и Марс навлизат във Водолей заедно

марс венера
Снимка: iStock, колаж

Зарина Главева

На 5 март планетите се подреждат по особен начин. Тъкмо когато свикнахме с енергията на праволинейния Козирог, небосводът се измества и попадаме в знака след него, а именно Водолей. След шест седмици на упорита работа и целенасочена енергия Марс във Водолей изтласква практичността настрана в полза на непостоянните нива на енергия и неконвенционалните методи, когато става въпрос за постигане на целите ни.

От друга страна, Венера във Водолей ще ни накара да бъдем по-социални, по-съпричастни с хората в нужда и ще ни помогне да завържем нови приятелства или да укрепим вече съществуващите такива. Не бива да подценяваме тази комбинация от космически влияния, тъй като те ще ни съпроводят в новата астрологична година и ще останат с нас до средата на април. Ето какво можете да очаквате от тях:

5-те най-важни астрологични събития през март

Марс във Водолей

Преминаването на Марс през Водолей е време да се отстояваме и да се борим за промяна. Водолеят е затворен знак, който обикновено не се разпалва твърде много, но присъствието на Марс като воин тук добавя гориво, което обикновено липсва, и ни насърчава да отстояваме идеите и идеалите си, но не с юмруци. Когато Марс е във Водолей умът ни е най-голямото ни оръжие.

Силата се крие в свежите идеи и оригиналните планове по време на този транзит. Традиционните начини на мислене ще доведат само до повече от същото и старото. Марс във Водолей е време да определим как искаме да изглежда бъдещето и да предприемем стъпки към него. (Помнете, Марс в есенцията си е действие)

Несправедливостта и обществените проблеми е невъзможно да бъдат пренебрегнати, докато Марс е във Водолей. Водолеят е хуманитарният знак на зодиака и е особено загрижен за това, което се случва с хората в неравностойно положение. Докато Марс разпалва този знак, можем ясно да видим какво трябва да се промени и как. Очите ни ще бъдат отворени не само за проблемите, но и за техните решения и това има потенциал да повлияе в глобален мащаб. Това разположение на звездите не ни кара да мислим извън рамката, а директно маха рамката и задушаващите вярвания и граници, които си поставяме. Малко по малко ще се освобождаваме взаимно и ще прозрем различни начини на действие. Такава мощ не ни се разкрива всеки ден, така че работете с нея прецизно.

Венера във Водолей

Водолеят е по-малко привързан към емоциите си от другите знаци и разчита повече на главата, отколкото на сърцето, когато общува с другите. Докато Венера е във Водолей, ние не сме толкова заинтересовани да се свързваме чрез емоции и сладки приказки - вместо това искаме да се обединим с онези, които мислят по същия начин като нас.

Хватката на Водолея върху любовта дава на Венера възможност да се движи, което прави любовта по-дишаща, а партньорството - по-малко ограничаващо. Ще бъдем по-привлечени от модерни, оригинални форми на изкуство и личен стил. Това е чудесно време да експериментирате с нови стилове на обличане и декорация.

Тези от нас, които обичат да поддържат нещата такива, каквито са, е възможно да им е по-трудно да възприемат бунтовната енергия на околните по време на този транзит.

Подходът на Водолея обаче е критичен към авторитетите и може да внесе необходимата глътка разум и свеж въздух в партньорствата.
Възможно е дори да открием, че се чувстваме много по-свободни да бъдем личности в рамките на нашите взаимоотношения. Венера във Водолей ни доказва, че преследването на собствените ни страсти поотделно обогатява това, което връщаме в нашите взаимоотношения.

Като цяло, не само в интимните ни взаимоотношения, ще намерим общ език с хората около нас чрез социални каузи, подкрепа, взаимопомощ и хуманизъм.

Хороскопът за МАРТ 2022

 

Прочетете какво още ви очаква:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти