Какво ще ни донесе Юпитер през следващата една година

Какво ще ни донесе Юпитер през следващата една година
Снимка: netinfo

Милена Вълканова

Винаги с трепет и голяма доза надежда следим движението на Юпитер. Защото той, както знаем, е великият благодетел, утехата след опустошението на житейските бури.

А такива през последните години имаше немалко, като се започне с квадратурата между Уран и Плутон и се мине през квадратурата между Сатурн и Нептун, която все още е в сила, дори този месец е точна, но постепенно ще започне да се разпада.

Разбира се, природният закон на равновесието няма да позволи Юпитер да бъде единствен щастлив господар на небесен увеселителен парк и през следващата година ще прави периодически опозиция към Плутон, но все пак преходът му през Везни ще ни накара малко повече да се усмихваме.

Юпитер за древните гърци в лицето на Зевс бил богът на върховния ред. Днес рядко в астрологията свързваме гигантската планета с понятия като закон и ред - тях повече ги асоциираме с рестриктивния Сатурн. Юпитер е експанзията, възможностите и щедростта на живота към нас. Но ако се замислим, от подобни блага можем да се възползваме само ако имаме сетивата да ги съзрем и визуализираме, да ги локализираме като потенциални сценарии в бъдещето.

Чрез Юпитер успяваме да обозрем взаимовръзките между отделните елементи - събития, присъствия, модели - на житейския ни пъзел. Той подрежда дискретни детайли, до този момент нахвърляни в кошницата на дните ни безпризорно и болезнено безсмислени, в смислово подредени истории.

А там, където има смисъл, има и перспектива. Затова и Юпитер излива върху нас рога на изобилието, но трябва да направим съществена уговорка - нищо не гарантира и насила не дава онова, което не си готов да си вземеш.

Иска се определено ниво на психологическа зрялост, за да се възползваш от подаръците и уроците на Юпитер. Нужно е да можеш да благодариш за несгодите и изпитанията до този момент, понеже носиш дълбоката увереност, че са имали обогатяващо място в съдбата ти.

Често се изтъква, че Юпитер е планетата и на грандиозните обещания, за които не ни стига капацитет да ги изпълним. Затова и нека очакванията ни бъдат големи, но реалистични.

Юпитер влезе във Везни на 9 септември и всички въздъхнахме с облекчение, тъй като Дева не беше най-гостоприемното за него царство и затова не можеше да разгърне целия си хедонистичен потенциал.

Във Везни Юпитер ще подкрепи връзките, партньорствата и социалните контакти. В рамките на една година - до 10 октомври 2017 - ще открием нови измерения на романтиката, ще имаме възможност да задълбочим съществуващи взаимоотношения, да освежим брака си, да започнем бизнес партньорство.

Това е годината, в която можете да минете под венчилото, да се доверите, че лятната ви авантюра ще има дългосрочно продължение, както и че новороденото професионално партньорство ще се окаже печелившо и за двете страни. В общия случай.

Най-голяма полза от неговата благодат ще усетят представителите на въздушните знаци Везни, Водолей и Близнаци.

Най-малкото, на което могат да се надяват, е разширяване на контактите, на нови приятелства и процъфтяване на съществуващи такива. Ръката на съдбата ще бъде благосклонна и ще подкрепя техните планове, проекти и инициативи. Смело се възползвайте от шанса да поемете в нова професионална или лична посока, както и да инвестирате в себе си, в учене и в духовно израстване. Пътешествия няма да липсват, а светът ще стане с една идея по-достъпен.

Останалите кардинални знаци - Овен, Рак и Козирог - също ще усетят юпитеровия ентусиазъм, но при тях нещата няма да се случват като по мед и масло. Тук ритъмът ще бъде по-насечен, като възходи ще се редуват с падения, надежди ще следват сривове. Лекът за тези знаци е да бъдат будни, да не се подлъгват по образа в кривите огледала на нереалистични очаквания, да знаят, че целите им са постижими, но няма да им бъдат поднесени на тепсия, а ще трябва да се преборят за тях. Юпитер ще им даде изобилно, но след положени усилия.

Овенът ще просперира, ако се отвори за сътрудничество. Юпитер във Везни ще му покаже, че много повече печалба и морално удовлеторение ще получи, ако излезе от коловоза на самотните битки, а се съюзи със съмишленици. За целта ще бъде необходимо да се съгласи на компримиси, да омекоти гнева си и да се научи да чува и други гледни точки.

В глобален план Юпитер във Везни ще се окаже благодатна почва за дипломатическо разрешаване на конфликти, за преговори и споразумения.

Международни напрежения ще се разредят, но не трябва да забравяме, че този транзит може да се прояви и като скрита мина, която да се взриви точно когато най-малко очакваме.

Юпитер ще увеличи многократно и мегаломанията, и маниакалната позиция там, където няма зрялост. И особено в месеците, когато прави опозиция към Плутон, замъгленото от властолюбие и реваншизъм съзнание ще стъпи накриво в импулсивните си решения, които биха имали мащабни последствия.

Но все пак Юпитер не ни позволява да губим надежда, че здравият разум ще надделее и ще се стига преди всичко до съглашения.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти