Какво е егрегор и защо е толкова важен?!

v
Снимка: Thinkstock

Неизбежно хората около нас влияят с мислите си, както и ние оказваме въздействие върху тях.

По този начин се формира една глобална мисъл-форма, която ни засмуква по всяко време и ние подсъзнателно възприемаме информацията чрез нея. Егрегорът се създава без да е нужна специална организация.

Той просто съществува в пространството, захранен от енергията на всички нас. По един или друг начин, взаимно координираме данните, които да постъпват в него.

Умовете ни са в синхрон в доста отношения, за които дори не предполагаме, а когато реагираме ние веднага се включваме в обмена. Или пък се е случило събитие, което провокира дадени емоции сред хората, те страдат или се радват взаимно и това подхранва въпросния егрегор.

Може да съществува и целенасочено роден егрегор. Тогава групата формулира своите задачи, както и функциите, които ще изпълнява. Набелязва си стъпките и изготвя символика, послания и ритуали.

Такъв егрегор се получава, когато десетки души се съберат на обща молитва или медитация. Те искат да постигнат добър резултат в името на общополезна кауза или да изпросят закрила в моменти на криза.

v
Снимка: Thinkstock

При всички случаи следва намеренията да са положителни, а не с цел да навредят на някого. След всичко казано става ясно защо носим отговорност за мислите, които отправяме и спрямо другите.

Не е от значение само за нас, нито пък така градим единствено собственото си битие – ние участваме пряко в процеса по формирането на егрегора.

Затова не бива с лека ръка да подценяваме състоянието си и да се оставяме на негативните и разрушителни навици.

v
Снимка: Thinkstock

Ако започнете да обръщате внимание на тези детайли, много скоро вие ще усещате връзката със заобикалящия ви егрегор, а понякога ще успявате да го облагородявате със силното си присъствие.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти