Каква си според асцендента: зодия Водолей - I част

Каква си според асцендента: зодия Водолей - I част
Снимка: Thinkstock

Йоана Йорданова

Хората, родени под знака Водолей, са експериментатори, свободолюбиви, оригинални, разсъдливи, понякога ексцентрични и дори бунтари.

Как обаче тези качества се съвместяват с характеристиките на всеки един изгряващ знак, наречен още Асцендент? 

Водолей с асцендент Овен

Вие сте свободолюбива личност, която предпочита да чертае собствен път на развитие, а не да следва другите хора. Не желаете да се съобразявате с ограничения и рамки – когато някой се опитва да ви ги налага, се настройвате революционно.

За да не си създавате излишни проблеми и конфликти обаче, е добре да се научите да се съобразявате с някои ограничения – и ваши собствени, и тези на други хора, и да приемете, че за всяко нещо на света си има време и място.

Кариерата е важна за вас и най-вероятно се стремите към професионално развитие.

За да реализирате вродения си потенциал, трябва да откриете съмишленици, да работите заедно тях и по възможност да се отдадете на някаква значима кауза – лична, обществена или духовна, в която да вложите енергията си.

Водолей с асцендент Телец

При вас разтежът и усвояването на важните житейски уроци става чрез работа в практичната област – като развивате уменията си, усъвършенствате се професионално и се грижите за финансовото си състояние. Колкото и да искате да бъдете „над нещата“ и да се оттеглите в света на идеите, ще трябва да се съобразите с изискванията на материалната действителност и да се грижите за удовлетворяването на физическите си потребности. Ще има моменти, в които ще литвате нагоре, вдъхновени от нова идея, но после бързо ще трябва да се върнете на земята, за да си вземете поуки. Имате потенциал да блеснете в кариерата или да оставите нещо значимо за другите. Едно от най-ценните ви качества е способността да работите упорито, за да осъществите идеалите си.

Водолей с асцендент Близнаци

Вие сте интелигентна, обективна и безпристрастна личност, което се чувства много комфортно в света на абстрактното. Вашата сила е умението да генерирате оригинални идеи и да ги разпространявате. Имате нужда от динамика и свобода – както в личните отношения, така и в работата. Не обичате да ви задушават с присъствието си или с прекалени изисквания. За да се чувствате добре, трябва да отделяте време за собствените си интереси и да внасяте свеж въздух във всичко, което правите – рутината и еднообразието не ви понасят. Може успешно да се развивате в дейност, свързана с иновации, нови технологии или интелектуален труд. Рискът при вас е до такава степен да заживеете в собствената си глава, че да забравите да чувствате и да цените настоящето. Давайте по-често почивка на ума си, за да не го претоварите с много мислене.

Водолей с асцендент Рак

Вие имате голям потенциал да проникнете дълбоко в своя душевен свят и оттам да извлечете познания за тайните на живота. Вашето личностно израстване, а оттам и постиженията ви зависят от смелостта да изследвате какво се случва вътре във вас и да се освободите от някои страхове и притеснения, които ви ограничават. Един от най-важните уроци, които трябва да научите, е да приемате промяната. Привързаността ви към миналото и склонността ви да изпадате в зависимост от хора и обстоятелства са най-големите ви врагове. Със задълбоченото си и нестандартно виждане за човека и за живота може да помагате на други хора да намерят себе си и да живеят по-добре. Имате силно развита интуиция, която ви позволява да се ориентирате както в човешките отношения, така и в бизнеса и финансите.

Водолей с асцендент Лъв     

Вие сте човек, чиято основна потребност в живота е да сътвори нещо истинско и уникално. Каквото и да правите, влагате креативност, нестандартно мислене и голяма доза забавление. Имате желание да се изявите, да изпъкнете пред останалите и да омаяте света с талантите и уменията си. Не искате да живеете по правилата на другите, което ви прави интересни за околните. Изглеждате много силни и уверени в себе си, но всъщност за вас е много важно да имате човек до себе си, който да ви обича и да ви се възхищава. Понякога ви е трудно да намерите баланса между собствените си желания и тези на другите, но ако искате да сте щастливи, е добре да не изпадате в крайности и да търсите този баланс. Ще се чувствате отлично, ако може да се реализирате чрез дейност, която да е от полза за повече хора.

Водолей с асцендент Дева

Вие изграждате представата за себе си и напредвате в живота като развивате професионалните си умения и ставате все по-добри в своята област. Вашата оригиналност се проявява в някои обикновени на пръв поглед дейности, които повечето хора правят рутинно, но в които вие влагате творчество – например готвенето, поддържането на дома или организирането на работния процес. Имате шанс да се реализирате успешно в сфери и дейности, в които може да се чувствате полезни. Обръщайте специално внимание на здравето си – за вас то не е просто индикатор за това дали се храните добре и дали живеете здравословно, но и за  нивото на баланс в живота ви – между тялото и ума, материалното и духовното, вътрешните ви преживявания и външния ви свят. Спортуване, танци и занимания с йога са много препоръчителни за вас, както и алтернативната медицина.

Очаквайте съвсем скоро и втората част на материала - за зодия Водолей с асценденти Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Припомнете си още:

Каква си според асцендента: зодия Козирог - I част

Каква си според асцендента: зодия Козирог - II част

Водолеят

Какъв ти е асцендентът?

Новата ера на Водолея в модата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти