Каква си според асцендента: зодия Риби - I част

Каква си според асцендента: зодия Риби - I част
Снимка: Thinkstock

Йоана Йорданова

Риби е може би най-загадъчният зодиакален знак заради способността на неговите представители да бъдат неуловими и вечно променливи.

Също като водата, те могат да се нагаждат и да приемат различни форми, да ускоряват с мекотата и нежността си, а друг пък да се оставят на произвола на бурни течения, които ги тласкат към дъното.

Колкото и да е трудно да се характеризират Рибите, нека все пак да опитаме да опишем чертите на хората от тези знак според асцендента, които носят:

Риби с асцендент Овен

При вас по-големите успехи вероятно ще дойдат по-късно в живота, защото по-късно ще откриете кои сте, какво точно искате и в какво сте добри. Реалният живот с всички негови правила и изисквания може да ви се струва като тежко бреме и затова бягате от него – във въображаеми светове, като подхранвате романтични илюзии или по-лошо – чрез пристрастявания и зависимости.

Вие обаче имате голямо сърце и може да дадете много на света, ако откриете призвание, чрез което да помагате на хората, или ако успеете да изразите себе си чрез някаква форма на изкуство – например танци или кино.

Когато престанете да очаквате някой да ви спаси – от самотата, от зависимостите и най-вече от самите вас, и поемете кормилото на живота си в ръце, тогава ще се почувствате удовлетворени.

Риби с асцендент Телец

Вие постигате напредък в живота бавно и с повече усилия, но пък сте от щастливците, които може да се радват не просто на успешна кариера, но и на призвание, което ви носи смисъл.

Да се докажете в професията е важно за вас, но истинското удовлетворение идва тогава, когато тя е не просто източник на доходи, а възможност да направите света по-добър.

Ето защо много от вас биха се реализирали успешно в организации с идеална цел или групи за подкрепа. Вероятно от вас би излязъл и добър политик, но трябва много да внимавате да не се облагодетелствате от положението си, защото има риск да се провалите с гръм и трясък. Една от основните ви задачи в този живот е да откриете правилните хора, на които може да се доверите, и да работите с тях в името на общото благо.

Риби с асцендент Близнаци

Вие сте едни от най-адаптивните хора, които познава светът – може да се нагодите към всеки човек и към всяка ситуация. Правите го с такава лекота, че често забравяте кои сте всъщност.  

Тъй като лесно се влияете от околните, много важно условие за вашето добруване е да се обградите с позитивни хора, които не водят пагубен начин на живот. Така има голям шанс и вие да вървите напред, а не да попаднете под въздействието на вредни вещества или хора с манипулаторска дарба.

Заради способността ви да влизате в роли и заради магнетичното ви присъствие, от вас може да стане чудесен актьор. Каквито и дарби да притежавате, развивайте ги, защото те няма да останат незабелязани и има шанс да очароват и вдъхновят много хора.

Риби с асцендент Рак

Вие сте изключително емоционална личност, която пресява събитията и хората през собствените си представи за добро и зло, правилно и неправилно.

Проблемът е, че преценката ви за света може да бъде доста субективна и в много от случаите - изкривена. Интуицията ви обаче е много силна и ако я развиете, може да я използвате, за да „четете“ енергията на хората  - както за да разбирате с кого си имате работа, така и за да им помагате.

Неслучайно хора като вас стават лечители и дори екстрасенси. За да се чувствате удовлетворени от живота си, трябва да намерите някакъв по-висш смисъл – например да изпълнявате някаква мисия. Имате нужда от стабилен и здраво стъпил на земята партньор.

Риби с асцендент Лъв

Вие сте човек, който пали много бързо. Вдъхновите ли се от някаква идея, влагате сърцето и душата си в нея. Проблемът обаче е, че понякога „идеята“ е човек, тоест може да се увлечете  толкова по някого, че да загубите връзка с реалността и да затънете в някоя драма.

Изобщо драматизмът е доста характерен за вас – ако сте влюбени или вдъхновени, няма по-щастливи от вас, но ако влезете в капана на рутината или някой ви отхвърли, всички става от черно по-черно.

Парите са важна тема във вашия живот, затова трябва да се научите да боравите с тях и да ги разпределяте правилно. Някои хора с това разположение успяват да постигнат цяло състояние или са благословени с голямо наследство. Вълнувате се много от тайните на живота и смъртта.

Риби с асцендент Дева

Вие изглеждате като организиран човек с доста практичен подход към живота. Справяте се чудесно със служебните задължения и полагате постоянни усилия, за да ставате все по-добри и по-добри.

Що се отнася до любовта и връзките обаче, там практичността излита през прозореца. Влюбвате се силно и сте склонни на какви ли не компромиси за любимия. Вероятно търсите идеалния партньор, но в крайна сметка или стоите сами, или си падате по неподходящи хора, които използват добрината ви.

За да постигнете по-добър баланс в живота, трябва да разберете, че този, които ви изглежда перфектен, може да не ви дава онова, от което имате нужда, а онзи, който ще ви обича, може да има качества, които вие не приемате, но в крайна сметка те не са чак толкова важни.

Очаквайте съвсем скоро и втората част на материала - за зодия Риби с асценденти Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Припомнете си още:

Каква си според асцендента: зодия Водолей - I част

Каква си според асцендента: зодия Водолей - II част

Каква си според асцендента: зодия Козирог - I част

Каква си според асцендента: зодия Козирог - II част

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти