Каква ще бъде годината на петела според китайския хороскоп на 2017

Каква ще бъде годината на петела според китайския хороскоп на 2017
Снимка: Thinkstock

Милена Вълканова

На 28 януари 2017 се сбогуваме с годината на Маймуната и навлизаме в годината на Петела.

Петелът символизира Слънцето, зората, новото начало и разбуждането, затова 2017-а ще бъде година на успехите и триумфа, но с цената на много търпение и работа, без екстравагантни рискове и очакване да ни падне отгоре.

>>> За още полезни статии изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

2017-а година е подчинена на елемента огън в неговата ин форма, която носи топлина, вътрешна визия, сладостта на интимните взаимоотношения. Забравени чувства се надигат и ни оставят объркани и дезориентирани.

Годината на Петела е време на честност и справедливост, но също и на мегаломания. Приоритетни са сфери като публична администрация, бизнес управление, работата на полицията и армията.

Не се препоръчват необмислените и стихийни втурвания в големи инвестиционни проекти, нито трябва да се очаква бърза възвращаемост от инвестициите.

Най-подходящо е да се започват нови начинания през есента или през последните две седмици на всеки месец, тъй като те се управляват от елемента Земя, а това балансира и стабилизира енергията на Огнения Петел.

Вроденото качество на Петела е метал – елемент, който отслабва огъня. Затова и 2017 се очертава да бъде конфликтна.

Личен живот

Ако не сте обвързани, 2017-а е перфектна за началото на нови връзки. Но същевременно тази година ще има и своята сенчеста страна, защото немалко връзки ще бъдат прекратени поради причини, независещи от волята на участниците, например преместване на партньора в друга държава или дори друг континент.

Снимка: Thinkstock

Хармонията в немалко семейства ще бъде застрашена от надигаща се вълна на неизразени чувства – кои ще устоят зависи от зрелостта на замесените. Избягвайте любовните триъгълници – тази фигура е неустойчива в годината на Огнения Петел.

Въпреки всички напрежения, конфликтност и разклатен баланс през 2017, тази година парадоксално е твърде благоприятна за брак. Не забравяйте, че червеното – цветът на огъня – е традиционен за сватбените одежди в китайската култура.

Ако очаквате дете през 2017 година, бъдете подготвени да посрещнете горда и екстравагантна личност с много енергия, за която трябва да се намерят подходящите канали за реализация.

Снимка: Thinkstock

Детето Петел

Децата, родени в годината на Петела, са независими, артистични и самоуверени. Те обичат да получават аплодисменти и да бъдат на сцена. Изключително откровени, ще ви поставят на място, разсичайки с рентгенов поглед и безкомпромисна дума вашите дела и грешки. Чувството им за справедливост трябва да се насърчава. Те не са конформисти. Но в никакъв случай не подхранвайте склонността им към арогантност и възгордяване. Научете ги да понасят градивна критика – нещо, което им е изключително трудно.

Голяма лъжица детето Петел ще се окаже за устата на родителите, родени в годината на Плъха, Заека и Петела. Добра съвместимост то има с родители Вол, Змия, Тигър и Коза.

Снимка: Thinkstock

Работа

Годината на Петела нерядко е белязана от главоломен успех, но само за онези, които не очакват бързи резултати, а дълго, търпеливо и устойчиво, а нерядко и самотно, са полагали усилия в своите бизнес проекти и работни цели.

Мнозина ще пожелаят да сменят дейността или работното място, тръгвайки по нов професионален път. Но тези намерения не биха се осъществили за всички, а само за онези, които притежават умението на дълбокия размисъл, креативността и самодисциплината, необходими за скок в неизвестното и не по-малко за поемане на пресметнат риск.

Годината ще бъде успешна за бизнесмени, спортисти и военни, за хората на изкуството, които са посветили много време и енергия, за да се развиват и усъвършенстват, както и такива, които черпят от огнената енергия – скулптори, художници, писатели, актьори.

Снимка: Thinkstock

Глобалната сцена

Комбинацията между метал и огън ще нажежава атмосферата и ще бъде източник на напрежение на политическата и икономическата сцена. Миграционните процеси едва ли ще постигнат стабилно равнище през идната година, а климатичните промени ще стават все по-тревожни.

Огнено-металното качество на 2017 резонира безпогрешно с опозицията между Юпитер и Уран в момента, която ще се поддържа почти през цялата идна година и предвещава ярки революционни, но същевременно и противоречиви, развития във високите технологии, в средствата за транспорт и комуникация и в междузвездните пътувания. Вероятно ще се родят нови изобретения и ще се случи пробив в използването на слънчевата енергия като алтернативен източник.

За съжаление годината на Петела е уязвима към всякакви прояви и събития, резултат от фанатизъм, ригидност, егоцентризъм и агресия.

Снимка: Thinkstock

 „Противоотрова“

За да съумеем да уравновесим енергийния поток и да бъдем по-балансирани и омиротворени, би било добре да предпочитаме в дома и офиса интериорни решения, декорации и предмети в земни цветове като теракота, охра, жълто, кафяво, сиена. За своите метални бижута давайте превес на златото.

Избягвайте червения цвят в облеклото, бижутата и скъпоценните камъни като червен топаз, червен рубин, родохрозит, за да не възбуждате прекалено огнения елемент, който и без това е изобилен през 2017. Предпочитайте меки, пастелни и земни тонове.

Добродетелите, които ще ви помагат през 2017-а и ще противодействат на хаоса, са упорство, прозрачност, справедливост, неподкупност и честност.

Снимка: Thinkstock

Тъй като ин качеството на годината е женско, то се родее с възприемчивост, пасивност, приемане, мекота, сън, тишина, покой.

Затова 2017 г. е подходяща за здравословни практики, медитации, почивка, пребиваване сред природата. Активността на огнената енергия може да бъде удовлетворена чрез вътрешна работа и творчески процес.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти