Как почиват зодиите?

Как почиват зодиите?
Снимка: Thinkstock

Милена Вълканова

Хей, знаци слънчеви, усмихна се лятото!

Направихте ли плановете за дългоочакваната почивка? Решихте ли как и къде ще разпускате, попивайки живителни слънчеви лъчи? Не може да не се съгласите с мен, че колкото индивидуалности, толкова и виждания за "правилната ваканция".

Все пак обаче винаги има нещо общо в предпочитанията между представителите на един и същ зодиакален знак. Ето, да вземем Овните и Телците, например. Двата лагера дълго биха спорили дали е по-добре да отидете на палатка и да вдигате адреналина с рафтинг или да се "размажете" от удоволствия с all inclusive в хотел пет звезди.

За никого не е тайна, че енергичните и авантюристични Овни обичат екшъна. Непознати дестинации, диви местности, свобода и широта, екстремни спортове – списъкът е предълъг, но основното правило е да има движение. Организираните екскурзии по график определено ги изнервят.

Телците са друго нещо – те искат спокойствие, удобства, ограничени движения и никакво напрежение. Идеалната лятна почивка за Телеца включва минимум непредсказуемост, никакви екстремни ситуации, рог на изобилието под формата на обилна и вкусна храна, масажи, шезлонги, коктейли и други удоволствия – и блажената усмивка на лицето на този сладострастник е гарантирана.

Близнаците ще се почувстват в мир със себе си и ще осигурят полезен ход на подскачащия си ум, ако съчетаят пътуване с някой семинар или социално събитие. Така почивката им ще бъде стимулираща, разнообразна, наситена с контакти и събития. Вероятно вечерите ще запълват с писане в блога си за преживяванията си денем. Е, какво пък, такива са си Близнаците.

Представете си ваканция със половинката и децата на лятната вила в провинцията в прохладната атмосфера на рекичка, езерце или море. Тази сцена изцяло въплъщава основните житейски теми в живота на Раците: семейство, познато място и вода. Добавете и изобилие от домашно готвени ястия и определено ще сте напипали „силното” място на Рака.

Лъвовете няма да се съгласят на нещо по-малко от най-доброто – лукс, висока класа и изтънчено обкръжение. Малдивите? Те искат тотално да скъсат с обичайното ежедневие и да се пренесат в света на принцове и принцеси. Да не забравяме, че Лъвовете държат на своята публика, затова с удоволствие ще помъкнат със себе си любимите си приятели, които да ги аплодират в летните завоевания.

Девите с удоволствие и висока доза съвестност ще включат в почивката си дела в служба на другите и тъй като са земен знак, една екологична акция отлично ще им върне чувството за баланс и справедливост. Ако видите, че фина дама с красив загар по бански събира боклуците по плажа, в планината или парка, можете да бъдете почти сто процента сигурни, че това е Дева.

Идеята на Везните за съвършената лятна почивка включва висококласен спа хотел, а ако във вечерните промеждутъци някой може да им организира и парти, в което да се завъртят с новия си тоалет и да се срещнат с интригуващи личности, фантазията им за ваканция ще бъде завършена.

Неспокойната и страстна природа на Скорпионите ще потърси нещо екстремно, рисково и водно. С жар ще се насладят на трансформативната сила на гмуркането или на пещерна експедиция. Привличат ги скрити места, където човешки крак не е стъпвал, лековитата сила на тъмното и успокояващият ритъм на морските вълни.

Стрелецът обожава да се потапя в чуждоземни пространства, екзотични култури и стимулиращи сетивата преживявания, от които не на последно място са ароматите на туземни ястия. Те са привърженици на спонтанните пътувания, препълнени с вълнуващи приключения, а колкото по-непознати и далечни са местата, толкова по-добре.

Почивка ли, каква почивка? Напомня ли ви на някого това възклицание? Да, на Козирога. Ясно е, че този работохолик не може да си представи друго занимание освен работата, но все пак и той е човек – и той се нуждае от "безсмислен" ден с гола бира в ръка. За да си получи обаче чувството за постижение, ще си потърси почивка, в която има планински преход, изкачване на връх или поне поход по екопътека.

Докато науката не напредне и екскурзиите в космоса не станат ежедневие, Водолеят ще трябва да се задоволи с някое по-необичайно ваканционно преживяване. Тук на нашата планета Земя. Какво ще кажете за хуманитарна мисия в Амазонската джунгла с цел спасяване на племето Яномами? В малко по-скромен мащаб водолейската странност ще проличи и във велосипедна обиколка на България.

Нежната и ефирна природа на Рибите вероятно ще ги отведе в някой духовен ашрам, намиращ се сред спираща дъха природа. Дори и без ашрам досегът с природата ще им върне душевния покой и ще им гарантира почивката. Ако си вземат и скицник или някой музикален инструмент, душата им определено ще се нахрани. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти