Как лунните възли определят нашата карма и има ли прераждане?

Лунните възли, за които в астрологията се счита, че имат отношение към кармата и прераждането-едни актуални, но масово грешно разбирани теми, поради което и невъзможността на хората да се възползват от това знание.

Обикновено или будят някакво особено страхопочитание, или звучат толкова абстрактно и отнесено, че ги отхвърляме без изобщо да се замислим.

Първо, кармата, която някои наричат и съдба, е закон за причината и следствието и да, ние преживяваме резултатите от миналите си действия като събития и хора в настоящия си живот докато не ги разрешим и не се освободим от миналото, тоест докато не разплетем всички възли, където са заключени части от енергията ни.

Това е и причината да не успяваме да се радваме на живота и да се изразяваме творчески - тъй като сме в постоянен процес на изчистване на ситуации и то не само от този живот. Хороскопът, работейки, доказва, че не се раждаме бели листа - идваме на този свят със определени качества и съответно уроци.

Вече живеем във време, в което да разчитаме единствено на петте си сетива и принципа око да види, ръка да пипне, безкрайно ограничава проявяването на способностите ни и цялостното възприятие на света. Или с други думи, такъв тип възприятие блокира развитието ни и носи страдание. Или ни лишава от нещо друго.

Тук, на Земята, където се раждаме, е едно голямо училище, в което имаме да научим определени уроци и докато не го направим, може да повтаряме до безкрай.

Добре е да разберем в каква посока да се движим, а тя обикновено изисква съзнателно отношение и интуиция, тъй като без тях ще ни привлече точно противоположното.

Знаете за дуализма- в земен план съществуваме в дуалност, или поне повечето хора- топло-студено, добро-лошо, два полюса, два пола и т.н.

Докато не обединим тези два противоположни аспекта в себе си, баланс в нас няма да има. Ние ги носим като потенциал, но обикновено се идентифицираме само с едното от двете - това, което сме развили в по-голяма степен.

Примерно - идентификацията с пола- мъж/жена и невъзможността да се излезе от този тип поведение, дадено като правило от обществото, семейството и средата.

И така, докато не изградим в себе си тази цялостност или този баланс на двете противоположности, правим проекция извън нас и започва безкрайно гонене на външното.

Лунните възли, това са пресечните точки на Лунната орбита с еклиптиката. Еклиптика - земната орбита около Слънцето. Това са две точки на 180 градуса една срещу друга в кръга/ в астрологията всичко е на оси/ и съответно тези точки се наричат южен и северен лунен възел.

Разбира се, те не се гледат самостоятелно, а в цялост с другите фактори в хороскопа, за да има това смисъл.

Положението на възлите по знак и дом показва откъде идваме, показва качества, които сме развили и сфера на живота, която сме усвоили - това е южният възел, а също и накъде трябва да се стремим, на какво имаме да се учим - това е северния възел, за да постигнем в крайна сметка баланса, за който говоря.

Обикновено зодиакалния знак и дома на северния възел са трудни и непознати на човек, но действайки по тях и развивайки ги във времето, човек се чувства все повече в хармония със самия себе си.

Северния възел е точката на растеж и възможността да реализираме в каквато степен успеем потенциала на хороскопа си, който е огромен и перфектен за всеки един човек с всички опитности и възможности, които дава за настоящия ви живот.

И така, развивайки новите качества на северния възел и стъпвайки върху вече познатото - южния възел, тъй като те си кореспондират постоянно, човек започва да освобождава кармата - действията, извършени сега или преди без съзнателно отношение или любов, тъй като любовта се случва само съзнателно и съответно изчиства сянката, става по-свободен, лек, радостен, креативен и в единство с всичко наоколо и със света като цяло.

Северния възел е отбелязан в хороскопа ви във всяка астропрограма, която отворите, а южния е точно на 180 градуса и в противоположния дом. Така ще разберете в кои знаци и домове се намират, но винаги имайте предвид, че интерпретацията трябва да се направи във връзка с целия хороскоп.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти