Създадено за

Как 12-те зодии да практикуват осъзнат живот

a
Снимка: Istock

Пролет е, птиците пеят (особено в 5 сутринта), слънцето грее ярко и човек се чувства сякаш е на прага на нов етап от живота. Изпълнени с радост и нови намерения, всички се втурваме към пистата на живота, но често още на първата обиколка установяваме, че нямаме сили.

Пролетта може би е най-противоречивият в това отношение сезон – хем искаме промяна, хем сме уморени след дългата зима и след първоначалния устрем нямаме сили за нищо. В такива моменти започваме да търсим помощ от различни места – суперхрани, нови хобита, гурута, астрология. И докато първите три не е ясно доколко могат да бъдат полезни, астрологията се е доказала като незаменим партньор във взимането на решения, предсказване на бъдеще и успокояване на тревожни души.

Затова попитахме звездите какви са техните виждания по темата осъзнат живот (или както е по-модерно да се нарича – mindfulness) за всяка една от зодиите и отговорите им не закъсняха.

ОВЕН

зодии астрология хороскоп зодия
Снимка: iStock

Свикнали да прегазват всичко и всички по пътя си, Овните имат нужда да си самонаденат хомота и да се успокоят малко. Ама успокойте се малко, де! Знаем, че е много лесно да се каже и много трудно да се направи, но тази пролет вашата орисия е да седнете някъде – на стол или поляна, където ви е удобно, и да си помислите до какво ви води този начин на живот. Инатът, агресивността и постигането на цели на всяка цена звучи супер амбициозно, но в действителност е натоварващо, а и на човек така му излиза име (коч, овца, такива неща). Затова тази пролет звездите ви препоръчват да се насочите към кротки занимания, практикувани в усамотение. Например риболов – хем си седите по цял ден, хем носите вечеря вкъщи. Ако никога не сте били на риболов, сега е моментът. EMAG са пълни с аксесоари за това хоби – от въдици до лодки, така че – беж към стръвта и пръчките, и после – наслука!

 

ТЕЛЕЦ

зодии астрология хороскоп зодия
Снимка: iStock

За Телците няма пролет, няма есен – те похапват чак до пръсване през всеки сезон. Може и да се интересуват от майндфулнес, но това винаги е дълбоко скрито между пластове патладжани и тави с вратни пържоли и така и никой не го разбира. Това повече обаче не може да продължава, защото пречистването на ума изисква и пречистване на стомаха, вглеждане в здравето и въобще – оставянето на храната на втори план, поне за малко. Примерно за 15 минути на ден. През това време Телците могат да си измерят кръвното, захарта или, ако са достатъчно смели – теглото. Преди това обаче е добре да си включат аромадифузер, за да не се стресират, като видят числото на дисплея. Всичко това, разбира се, е налично в eMAG и единственото, което ви остава, е да си получите кантарите и уредите за ароматерапия и да си ги ползвате със здраве.

 

БЛИЗНАЦИ

зодии астрология хороскоп зодия
Снимка: iStock

Най-голямото добро, което Близнаците могат да си направят, е за малко да спрат да говорят и хвърчат като пеперуди насам-натам и да останат сами със себе си. Така де – с всички, които живеят в тях, което са поне двама, а в по-тежките случаи – и трима души наведнъж, да не дава Господ. Ако това ви звучи като лечение в клиника за зависимости, не сте далече от истината, точно това е. Осъзнатият начин на живот за Близнаците означава да осъзнаете, че не може да говорите по телефона по шест часа на ден и после още шест – на живо, очи в очи. Хората не издържат на този маратон и започват да си измислят причини да не се виждат с вас, изключват си телефона, емигрират в Хонолулу и въобще – стига се до грозни сцени. Затова тази пролет направете нещо различно – изключете си вие телефона, изберете си няколко книги от eMAG и се отдайте на четене до настъпването на астрономическото лято. След няколко месеца, когато престоят в клиниката, пардон – вкъщи, е приключил, ще сте напълно излекувани. Вече няма да говорите с никого, а само със себе си и всичките си вътрешни разклонения, до едно осъзнати.

 

РАК

зодии астрология хороскоп зодия
Снимка: iStock

Могат ли Раците да прекарат цяло денонощие без да се депресират от нещо е въпрос за 100 000 лева, на който никой досега не е давал верен отговор, не заради друго, а защото такъв няма. И да не се депресират през деня, ще се депресират през нощта, или пък обратното, а най-вероятно – и двете. Истината е, че единственото нещо, което успокоява ума и необятната рачешка душа, е... домът. Звездите безапелационно отреждат на Раците тази пролет да се стегнат малко, да престанат да ръсят носни кърпички по пода и да се огледат наоколо. Какво виждате (отвъд планината с кърпички и чашите с уиски)? Имате чудесен дом, а някои от вас – и градина или поне балкон с цветя. Осъзнатият начин на живот тази пролет за вас означава само едно – да се върнете към земята и природата. Вместо на сълзите, отдайте се на здравеца и бръшляна. Вместо да се депресирате, копайте! Луковици и разсади, както и всичко необходимо за здраво копане в градината ще намерите в eMAG, а оттам пътят до успокоението е кратък.

 

ЛЪВ

зодии астрология хороскоп зодия
Снимка: iStock

Най-големият порок на Лъвовете е суетата, а през пролетта сякаш тя избуява. Стоели цяла зима под пластове пуловери и елеци, Лъвовете чакат пролетта с трепет в сърцето – искат да се разхвърлят и да хукнат да си веят гривата по Витошка. Осъзнатият начин на живот обаче е точно на другия полюс – малко повече целомъдрие, по-малко хвърляне на пари за дрехи и помади за грива. Вместо да се разхождат по главната улица, звездите отреждат на най-самовлюбените представители на зодиака да се обърнат към спорта, в който няма никаква суета. Кецове, един клин, тениска от дишащо трико и сте готови да покорите велоалеите в града, че и извън него. Ако още нямате велосипед, време е да наваксате тази липса в eMAG и да покажате на света, че макар и да сте ненадминати кокони, можете да сте неотразими и докато въртите бясно педалите. Само не се оглеждайте много по витрините, че да не прегърнете някой стълб!

 

ДЕВА

зодии астрология хороскоп зодия
Снимка: iStock

Девите са самото олицетворение на осъзнатия живот. Най-голямото удоволствие за тях е когато плочките зад хладилника са чисти, а крановете в банята светят. Животът обаче не може да бъде прекаран в търкане на вани и простиране, затова звездите се надяват да всеят малко живец у Девите и да им покажат, че в осъзнатия живот има и някои удоволствия. Например пътешествията! Разбира се, то се знае - само с чисти куфари, пълни с чисти чорапи и гащи. Тази пролет, Деви, вашата орисия е да оставите прахосмукачката и да идете да изпиете едно Мартини в Рим. Или поне в Пловдив! Стягайте чантите и тръгвайте преди да сте почнали да чистите фурната. Нямате куфар? Това не е извинение – в еMAG има много! Айде и довиждане!

 

ВЕЗНИ

зодии астрология хороскоп зодия
Снимка: iStock

Стилът и естетиката са много важни за Везните и те, горките, понякога се затрудняват да приемат по-грозните неща в живота, затова гледат предимно себе си - в огледалото. Не че ги упрекваме, хубаво е човек да се поглежда от време на време, за да не плаши околните, но не може по цял ден това да правите. Ако искате да погледнете и други неща, при това малко по-философски и да не сте толкова вглъбени в себе си, звездите ви препоръчват да се насочите... към фотографията. В края на краищата, и в живота навън има разни красиви неща – пчели, котки, люляци, облаци или локви от дъжд. Никой не се е родил научен да снима хубаво, но с практика всичко се постига. Пролетта е чудесен период да излезете навън, въоръжени с фотоапарат, и да се отдадете на арт терапия. Фотоапарати – красиви! – можете да откриете в eMAG. И не подбирайте много (знаем ви колко сте бързи във взимането на решения), че ще свърши хубавата светлина!

 

СКОРПИОН

зодии астрология хороскоп зодия
Снимка: iStock

Какво обичат Скорпионите? Да са обожавани и... да са обожавани. А ако не са... абе, по-добре да са. Скорпионите са страстни натури и не могат да живеят с елементарни емоции. За тях всичко трябва да е сериозно, истинско и много драматично, а ако не е, те си го правят такова. В този смисъл, практикуването на осъзнат начин на живот за тях означава да престанат да се филмират и да започнат да гледат на живота като нормални (доколкото е възможно, разбира се) хора. А как може да стане това? Като започнат да се учат от децата. Ако имате деца, Скорпиони, тази пролет звездите ви предопределят задачата да им обърнете малко повече внимание. Играйте с тях, учете с тях, говорете с тях и въобще – черпете опит от тях, а за да сте напълно автентични – снабдете се с всякакви детски играчки и дори батути от еMAG. Ще видите колко по-добре ще се почувствате, когато им подарите нещо дребно и видите радостта в очите им.

 

СТРЕЛЕЦ

зодии астрология хороскоп зодия
Снимка: iStock

Стрелците обожават да пътуват. Ама толкова много обичат, че едва изчакват да се върнат отнякъде, за да хукнат в друга посока и човек не може да ги види за 10 минути да им каже, че е дошла сметката за тока. Не им е лесно на децата с родители Стрелци – виждат ги един път при раждането, после на 5 години и евентуално – на абитуриентския бал. В останалото време само слушат от роднините къде е баща им или майка им. Затова и звездите, леко поучително и с укор, отреждат на Стрелците да се спрат малко тази пролет и да престанат да препускат като коне. Вместо това можете просто да си купите един лаптоп и да пътешествате по света... виртуално. Да, не е толкова авантюристично, но пък е много удобно – можете да си седнете в хола със семейството си и да гледате филми за пътешествия или пък да разгледате виртуално някой музей. Да, да. Може и да си купите билети за Тимбукту, разбира се. Но първо си купете лаптоп – ето тук има доста и всеки от тях ще ви свърши работа.

 

КОЗИРОГ

зодии астрология хороскоп зодия
Снимка: iStock

Козирогът няма нужда от кой знае какво осъзнаване, защото той си е осъзнат като за другите 11 зодии по рождение. Дай му на него два калкулатора и три бюджетни рамки и не го търси в следващите месеци. Животът обаче не е само уравнения и формули, Козирози, има и други хубави неща... като пържените кюфтета, морето и звездите. Преди да ни изгледате презрително изпод вежди, вземете предвид астрологичната повеля, че тази пролет вие трябва да се научите да живеете и за нещо друго освен за счетоводната програма. Модата например! Преди да сте хукнали в другата посока, сграбчили под мишница всички дванайсет бели ризи и панталони с ръб, с които разполагате, разгледайте предложенията на eMAG. Знаем, че няма да се поддадете на необуздан емоционален шопинг, но ако все пак, след като направите необходимите изчисления, прогнози и прецените флуктуациите, може да си позволите някоя глезотия като... синя риза!! Един път се живее, да му се не знае!

 

ВОДОЛЕЙ

зодии астрология хороскоп зодия
Снимка: iStock

Водолеите почти нямат шанс за осъзнат живот, защото главата тотално не ги слуша и постоянно живеят в паралелна Вселена. Каквото и да кажем за тяхната природа, ще е малко – те са странни, умни, космополитни и по някога имат гениални идеи. Друг път – много глупави идеи като например да скачат от покрив с чадър. Както и да е, няма сега да се обиждаме. Звездите обичат Водолеите, може би защото те живеят сред тях, и тази пролет са ги орисали на осъзнаване посредством заземяване. А какво по-голямо заземяване от домакинската работа?? Изгладете една купчина дрехи и измийте три мивки с чинии и ще видите как всички щуротии ще ви се изпарят от главата. За Водолеите хороскопът е отредил да се осъзнаят, като се запознаят отблизо с малките домакински електроуреди. Приятно опознаване и гледайте да не ви хване ток от ютията.

 

РИБИ

зодии астрология хороскоп зодия
Снимка: iStock

Ето че стигнахме до мечтателите на зодиака. Рибата никога не знае във филм ли играе, или това е реалният ѝ живот и това понякога е малко мъчително – както за представителите на този зодиакален знак, но най-вече за техните роднини и близки. Малко е дразнещо непрекъснато да вадиш една омотана във влакно Риба от водоем, пълен с филми, паранои и мечти. Затова звездите категорично предписват на Рибите лечение и осъзнат живот посредством гейминг! Видеоигрите са единственият източник на по-шантави сюжети от тези, които се въртят във вашите глави, уважаеми Риби, така че по-бързо отивайте в eMAG и започвайте да се обзавеждате. После изкарайте няколко месеца в игри и накрая, когато отново излезете на дневна светлина, бледи и изтощени, ще разберете, че истинският живот си е напълно нормален и хубав. 

А ако след всичко това имате нужда от още малко мотивация, за да се отдадете напълно да осъзнатия начин на живот, ето ви няколко идеи от специалния Наръчник за момента на eMAG, в който има и страхотни медитации. Намасте!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти