Юпитер в знака Близнаци ще раздвижи нашето съзнание

Планетата Юпитер се настанява в знака Близнаци от 26 май 2024 до 10 юни 2025 г., като ще е ретроградна между 9 октомври 2024 и 4 февруари 2025 година.

Юпитер в знака Близнаци ще раздвижи нашето съзнание, ще размести много мисловни пластове и убеждения и ще ни предостави ново качествено съдържание. Характера на планетата в този знак бележи променливост по отношение на знанието, образованието и общуването изобщо. Социалните форми и норми на комуникация и използване на информацията ще претърпят голямо разтърсване. И това ще се приеме от всички нас, повече спокойно и логично, отколкото емоционално и драматично.

Обаче, Юпитер ще засегне ценностната система и вътрешната информационна среда на човека, което се изразява в мнения, оценки, съпоставяне, анализ, самочувствие, усещането за успешност или провал. И точно тук може да дойде голямата драма за много хора, особено онези, които са насочени изцяло външно: какво имам, колко съм успял, какво съм постигнал, къде живея и тн. Съревнованието и съпоставянето с околните, както и големите усилия за постигане на социален успех (какъвто го измерва социума) ще доведе до разклащане на здравето, вярата и усилията на много хора. Юпитер е планетата на благоразположението, благоденствието, благоприятностите, добрите възможности и въобще благата от всякакъв характер!

Близнаците символизират смъртния и безсмъртния човек, като първия се смалява, а втория расте. Съзвездието илюстрира пред нас растящото могъщество на духовния живот и намаляващата сила на личността. Близнаците представят мъжката и женската фигура или това са духовния аспект и материалния аспект съединени. Те олицетворяват обединението между душата и тялото. Целта в Близнаци е единението на нисшия и висшия Аз/на смъртния с безсмъртния аспект в човека.

Близнаците са знак на интелекта и развитие на умствените способности, логиката, разума, отговарят за взаимоотношенията – управляват общуването и търговията. Влиянието на Юпитер в този знак ще размести много сериозно мисленето, убежденията и вярванията ни в образователната система, бизнеса, религията, науката, знанията които имаме. В своята висша проява – Юпитер управлява висшето съзнание/свърхсъзнанието/ което е способно да получава и разбира откровенията.

Близнаците са знак на мисълта и умствена ориентираност, словесното изразяване, обученията и знанията. Те са символ на знаещите, а Юпитер носи характера на развитите способности. Така че, всички ще се сблъскаме първо сами със себе си по отношение на знам и мога, а след това ще го наблюдаваме и в света. Разликата между знам и мога ще стане ясна и разбираема за всички!

Юпитер в Близнаци ще размива всяка човешка цел, заради нарушените умствени способности – като привичка и начин на мислене. Построяването или възникване на свръхсъзнателна/духовна цел не може да стане в обичайното механично мислене и логично знание. А духовните цели ще станат приоритет, от което може да настъпи объркване в главите на хората и липса на всякакви цели

Това объркване и липса на ясна цел у човека ще повлияе върху психиката и емоционалното равновесие. Може да отключи известна несигурност и неуравновесеност с която можем да се справим, само ако разчитаме на душевната си опитност и духовни сетива. Това от своя страна ще накара много хора да търсят помощ и подкрепа в други хора, които вече имат някакво знание по тези въпроси. И точно тук е важния момент за всеки: да намериш хора които знаят и могат!

Юпитер и Уран в Телец: какви изненади очакват всяка зодия

Всеки ще трябва да се научи да различава и да полага усилия в посока на развиване на способности и умения, а не просто знания. И всеки от нас ще работи в посока отстраняване не само на човешкия си егоизъм, но и духовния си егоизъм. Съзнанието ни ще премине през осемте порти/степени на осъзнаване -символизирани от осемте посоки на света и техните енергии(ветрове). 

Доказано е че, съзнанието не е нещо статично, то е течно, подвижен флуид и е в непрекъснато движение/вибрира в определени честоти. Когато човек има т.н.твърди убеждения, твърди вярвания, той фиксира своето съзнание в точно определени мисловни нагласи. Точно това ще бъде разбутано и ще породи психически и физически неразположения, неудобство. 

Как ретроградният Юпитер ще се отрази на всяка зодия

По време на своята ретроградност/9 октомври тази година- 4 февруари 2025/4 месеца/ наравно с ретрограден Нептун, Плутон, Уран и други, планетата Юпитер ще изкара от дълбините на човека онова от което се страхува, не вярва, не допуска, отрича, не приема, за да му покаже че, съществува и друга реалност. Това ще наблюдаваме и външно – в обществения и социален живот. Когато лъснат лъжите, илюзиите, суеверието, клюките, лъжеученията, лъжепророците, самозалъгването и сляпото доверие, глупостта и надменността, суетата и празнодумството, сриване на доверието в авторитети, то тогава, всеки човек за себе си ще намери откровения. 

Дневен хороскоп за неделя, 26 май

За да се справим с емоционалните, психични и физически неразположения е добре да преразгледаме вижданията си за света, да проучим ценностната си система и целите които се опитваме да постигнем. Подобряване на психичното здраве е неотложно и много важно!

Можем да си помогнем с природни средства и много добра информираност. Алтернативната медицина и холистични методи ще са на разположение, проблемът се корени в знам и мога. Ориентирайте се към хора които наистина знаят какво правят, могат го, наблюдавайте как живеят и ако намерите разминаване между преподавам знания и живея знанията си, се замислете. Намерете своето си вдъхновение, своята вътрешна вяра и сила, без значение какви са обстоятелствата отвън. Ветровете и посоките се сменят, нещата се обръщат, бъдете гъвкави и устойчиви. Нека преобладават повече цветове в светлосиньо, сиво, графит, светлокафяво, зелено – те ще подобрят психичното ни състояние. Можем да ги носим в комбинация и с други цветове.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол