Задава се Ретрограден Меркурий: идват най-сложните времена, енергиите се объркват

Предстои трети ретрограден Меркурий от 14 октомври до 3 ноември.

Всяка година се случват три или четири ретроградни цикъла на Меркурий, всеки със средна продължителност от три седмици. От всички планети, Меркурий е единствената, чийто ретрограден ефект се усеща от повечето от хората.

Когато една планета от Земята изглежда така все едно се движи назад, се казва, че тя е ретроградна. Всъщност движение "назад" няма, но от наша гледна точка изглежда точно така. По-често от всичко, в ретроградния период на Меркурий страдат комуникациите, защото в астрологията Меркурий е планета-посланик. 

„Всяка година Меркурий по 3 пъти е ретрограден. Това са фазите, през които минава. Само, че сега има скупчване на редки ретроградности. Рядко се случва планетата да си обръща енергията и хода по този начин. Последният ретрограден ход на Меркурий е в Скорпион. Важно е в какви знаци са, защото те определят начина, по който трябва да постъпим в даден момент. Това е един много сложен знак, който ще ни накара да направим дълбок самоанализ”, каза в ефира на „Събуди се астрологът Мария Василева.

Какво трябва и какво не трябва да правите по време на Ретрограден Меркурий

Тя споделя още, че ще ни бъде сложно, но идва време за големи равносметки, за вглеждане в себе си, а не за действия. Не бива и съвсем да бездействаме, а по-скоро да правим планове за бъдещето. Тези сложни енергии звучат малко плашещо, но на финала можем да направим много точна равносметка къде се намираме и какво сме свършили.

Сега трябва да поставим комбинацията от нещата, които ни се случиха тази година, и да осмислим всичко добре.

По думите й този период ще бъде много добър за Водолеите, Везните и Овните, Близнаците.

Вижте по-долу какво трябва и какво не трябва да правите по време на Ретрограден Меркурий:

Какво трябва и какво не трябва да правите по време на Ретрограден Меркурий

Виж още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти