Хранене и здраве според нашия хороскоп

Хранене и здраве според нашия хороскоп
Снимка: Weheartit

Малцина са тези, които знаят че планетите оказват влияние върху начина ни на живот, хранене и здраве. Балансираното и правилно хранене е важно условие за доброто ни здраве. Но все пак има основни звездни предпоставки, с които трябва всеки да се съобрази.

Всеки рожден хороскоп е уникален и единствен. Съставя се на базата на датата, часа и мястото ни на раждане. От часа на раждане зависи кой е изгряващия ни знак – асцендента. Той определя външността ни, структурата на организма и показва резерва от физически сили. Знакът на асцендента е точно толкова важен, колкото и слънчевия ни знак, който е сърцето на хороскопа и е основен източник на жизнени сили.

Както приливите и отливите, така и човешкото тяло е подвластно на Лунния ритъм. Луната събира, трансформира и отразява енергията на Слънцето. Тя управлява храносмилателната система в организма. Отговаря за водния баланс и храненето. Вкусовите химиорецептори се  управляват от знака Телец и планетата Венера, която заедно с Юпитер отговарят за нашето обоняние и аромата на храната. Марс влияние върху апетита ни. Двете светила – Слънцето и Луната, заедно с асцендента и останалите планети оказват допълнително влияние върху енергетиката в организма.

За енергетиката е важно да се определи и водещата стихия в хороскопа – огън, въздух, земя и вода.

За родените с преобладаващ елемент огън в хороскопа си – Овен, Лъв или Стрелец е препоръчително сутрин да приемат по-лека закуска, а по-обилно да се нахранят на обяд. Нуждаят се от повече храни богати на белтъчини.

Родените с преобладаващ елемент въздух в хороскопа си – Близнаци, Везни или Водолей трябва да закусват обилно, докато вечерята е желателно да е по-лека. Техният организъм усвоява по-лесно месото и мазнините.

Снимка: Thinkstock

Родените с преобладаващ елемент земя – Телец, Дева или Козирог в хороскопа си трябва да се хранят равномерно по 3 пъти дневно, но не в големи количества и най-вече на вечеря. Техният организъм се нуждае от повече сол, но също и от повече вода, за да я разреждат. Приемът на големи количества сол уврежда здравето.

Родените с преобладаващ воден елемент в хороскопа си – Рак, Скорпион или Риби могат да се хранят повече до обяд при нарастваща Луна, докато при намаляваща Луна могат да си позволят да приемат по-голямо количество храна и вечер. Те се нуждаят от храни, съдържащи повече витамини и въглехидрати.

Снимка: Thinkstock

В повечето случаи елементите са равномерно разпределени и в зависимост от преобладаващата „ин” или „ян” енергия в хороскопа на всеки човек може да се състави индивидуален режим на хранене и да се подбере подходяща диета.

Неправилният начин на хранене довежда до натрупване на шлаки в организма, което от своя страна предизвиква различни заболявания и ранно остаряване. За около година натрупаните токсини и шлаки в клетките и междуклетъчните пространства затрудняват усвояването на мазнините и белтъчините от организма. Процесите на дисимилация преобладават в сравнение с тези на асимилация. Затова ограничаването на животинските белтъчини и мазнини ще облекчи храносмилането. Знакът Риби, с управител планетата Нептун, се свързва с обменните процеси през лимфната система и кожата и изчистването от излишната енергия.

Снимка: Thinkstock

Освен преобладаващата стихия голямо значение за нашия начин на хранене оказват знака на Луната, на Венера и Марс. Например, вие сте със зодиакален знак Близнаци, но имате склонност към напълняване. Тогава вероятно знакът и / или намираща се планета на асцендента, Луната, Венера или Марс са в знак, който обича да си похапва повече – Телец, Рак, Везни и Стрелец. Разбира се, важни са и аспектите, които правят планетите помежду си, но няма да се спираме на тях. Юпитер носи разширяване и ако той се намира на асцендента или в някой от изброените по-горе знаци, също създава предпоставки за наднормено тегло.

Здравето ни и процесът на стареене зависят най-вече от количеството натрупани шлаки в организма ни. Затова е и толкова важно периодичното им изчистване. Не е нужно да чакаме затлачването на организма ни и появата на заболявания, а профилактично да провеждаме т.нар. физиологично гладуване. Желателно е поне веднъж седмично да се гладува (при преминаването на Луната от една фаза в друга) и най-важното – да се гладува правилно. За начало на гладуването най-добре се избира ден според индивидуалния хороскоп. Първото гладуване не бива да започва, ако транзитната Луна съвпада с позицията на Марс (апетит) или Юпитер (разширяване) в рождения ви хороскоп. Рискувате трудно да се преборите с апетита и ще се чувствате потиснати. Ако транзитната Луна съвпада с вашия Сатурн, тогава намаляват жизнените сили и ще ви липсва енергия.

Снимка: Thinkstock

 Можете да изберете подходящ ден за гладуване според деня, в който сте родени:

– за родените в понеделник добър ден са гладуване е в събота;

– за родените във вторник – в петък;

– за родените в сряда – в четвъртък;

– за родените в четвъртък – в сряда;

– за родените в петък – във вторник;

– за родените в събота – в неделя;

– за родените в неделя – в понеделник.

Ако в рождения ви хороскоп има астрологични предпоставки за повишен апетит, желателно е да се избягва обилното хранене по време на растяща Луна (особено вечер) и ако нямате волята да гладувате ежеседмично, желателно е поне в дните на Новолуние и Пълнолуние да изчиствате организма с физиологично гладуване като приемате единствено вода, чай или прясно изцедени плодови сокове минимум 2-3 литра в продължение на 24 часа.

Снимка: Thinkstock

Най-добрата диета и режим на хранене могат да бъдат избрани според рождения хороскоп на всеки човек. Спазването на описаните по-горе правила или избрания специален режим на хранене според вашия хороскоп ще ви помогнат за по-лесното освобождаване от излишните килограми, без да се затормозява излишно физиката и психиката ви. Правилният начин на хранене и периодичното гладуване за изчистване на организма от вредните вещества може да се превърне във ваш лечител. Според древния лекар и астролог Хипократ лекарят е във всеки от нас. Трябва само да му помогнем, защото колкото повече се тъпче непочистеното тяло, толкова повече му се вреди и подхранва съществуващото вече заболяване. От нас зависи дали ще бъдем здрави и ще запазим младостта си за по-дълго време.

Автор: Маргарита Паскалева

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти