Днес изгрява "сладка" Ягодова луна - ето какво ще ни донесе тя

луна
Снимка: iStock

Ако напоследък усещате мислите и емоциите си по-разбъракни от обикновено, то можете да сте сигурни, че това е остатъчен ефект от края на ретроградния Меркурий и от факта, че Слънцето преминава през знака на бъбривите и любопитни Близнаци. По-стабилната и балансирана енергия на сезона на Телеца е зад гърба ни и това означава, че може да очаквате прилив на нови мисли, идеи и информация. Буквално ще се чувствате заляти!

Но такъв е сезонът на Близнаците - динамичен и изпълнен с въпроси. С пълна сила наближава и магичното юнско пълнолуние, което ще ни даде важни отговори на важни въпроси и ще разшири хоризонтите ни с нова гледна точка.

Освен просветляващо, юнското пълнолуние ще ни даде едно ново усещане за свобода. А ако се чудите как се нарича пълнолунието през юни, веднага ви казваме, че неговото сладко име е "Ягодова луна"!

Какво е Ягодова луна?

Пълнолунието през юни се нарича "Ягодова луна", но не защото е розово на цвят (за жалост), а защото юни е най-плодородният месец, в който се берат най-много ягоди и именно през юни е пикът на техния сезон.

В някои части на света това явление е наричано още „розова луна“, „луната на дългите нощи“, „гореща луна“, както и „медена луна“, тъй като съвпада с предпочитания за провеждане на сватби месец юни.

луна
Снимка: iStock

Какво да очакваме от Ягодовата луна?

На 3 юни Ягодовата луна ще освети небето и ще бъде в знака Стрелец. Това ще постави значителен акцент върху желанието на всеки за истина, мъдрост и просветление, особено в дома, управляван от Стрелеца във вашата рождена карта. Сега е моментът да прегърнете онези неща и идеи, които ви освобождават, вместо да ви държат ограничени или в застой, без значение колко нереалистични може да изглеждат. Ако сте се чувствали ограничени от сегашния си начин на мислене или идеи, това пълнолуние се стреми да възроди вярата, която имате в себе си и в света, така че не забравяйте да си позволите да мечтаете!

Тъй като Стрелецът е променлив огнен знак, сега също е благоприятно време за спонтанност и поемане на рискове. Ако сте отлагали скока, това пълнолуние е подходящ момент да се доверите на способностите си и да рискувате. Понякога събирането на смелост е половината битка и може дори да осъзнаете, че съмнението или страхът, които сте изпитвали, са били изцяло в главата ви. Сега небето е границата!

Ето и кои ще са трите късметлийски зодии, които ще гребат с пълни шепи от сладкото Ягодово пълнолуние и неговата енергия:

Към зодиите >>>

Вижте и кои ще са най-магичните дни през юни:

Ето кои са най-магичните дни през ЮНИ 2023

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти