Днес Юпитер навлиза в Дева. Как ще се отрази това на зодиите?

Днес Юпитер навлиза в Дева. Как ще се отрази това на зодиите?
Снимка: Thinkstock

Милена Вълканова

Юпитер е добре известен в астрологическите среди със своята щедра и благодатна природа. Всички го обичат.

Във вътрешната ни психическа организация той симовлизира функцията, чрез която синтезираме целия си житейски, емоционален и ментален опит, разполагаме го адекватно и смислено в контекста на външните обстоятелства и взимаме възможно най-плодотворните решения за бъдещето си.

Когато Юпитер е поставен силно в рождената карта, целият този процес се извършва с лекота и почти несъзнателно - свикнали сме да го назоваваме интуиция.

Тъй като Юпитер ни дава широк поглед, чрез който обхващаме голямата картина на живота си, в обсега му при всички положения ще попаднат и възможностите. Чрез него излизаме от тясното пространство на сатурновите страхове, несигурности и рутинно мислене и търсим хоризонта на стремежите си, усещаме вятъра на промяната и настройваме платната на духа в неговата посока. Юпитер е вътрешният ориентир, с чиято помощ сме будни за шансовете и зрящи за отворените врати пред нас.

Той прекарва по една година във всеки знак от зодиака. На 11 август ще напусне царството на Лъва и ще премине в селенията на Дева.

В глобален план Юпитер ни подтиква да извлечем ползите от качествата и темите на съответния знак, който осветява.

В Лъв акцентът беше върху творчеството, призванието и радостта от живота - до всяко едно от тях се докосваме като проводници на божията воля, открили в себе си онази искра, която можем да наречем божествена, висш Аз и истинска същност. Призванието е професията, чрез която участваме в сакрален план за развитието си и работим, докато играем. Творчеството е духът на този процес, а радостта е чувството, в което сме обгърнати.

Юпитер в Лъв ни стимулираше да открием твореца в себе си, докато преминаването му в Дева задава нов тон на бъдещите ни намерения, при който креативността и вдъхновението трябва да открият своето практическо приложение. Те не могат да бъдат само красив ореол, в който се самоопиняваме, а е нужно да дадем, да открием полезността им за другите, да ги въплътим в структура и конкретика.

Юпитер благоприятства всички сфери, управлявани от знака, в който транзитира. В Лъв той пое на върха на вълната си професионалисти като актьори, публицисти, бижутери, говорители, презентатори, театрали, хора в развлекателния бизнес, шоумени, коафьори, кардиолози, политици, художници.

В Дева той ще даде мощен тласък на всички усилия, насочени в посоката на здравеопазването, грижата за здравето - личното и на другите.

Годината, в която Юпитер обхожда Дева, е изключително благоприятна за стартиране на бизнес и проекти в сфери като хранене, начин на живот, лечение, алтернативна медицина, екология, грижа за околната среда и животните, благотворителност, доброволчество, фармация и медицина, образование, писане, издателство и комуникации.

Земните знаци ще бъдат най-осезаемо облагодетелствани от юпитеровата намеса в животите им. Те ще получат космическа подкрепа за своите цели и копнежи. Но имайте предвид, че “Юпитер дава, ала в кошара не вкарва” - той е щедър, към онези, които дълго преди това са положили необходимите усилия, за да разорат почвата, в която сега ще сее. А изглежда и че заради квадратурата му със Сатурн през половината от времето, наивният понякога оптимизъм и безрезервният устрем на Юпитер ще трябва да бъдат усмирявани от много труд, упоритост и воля за преодоляване на препятствията.

Ако в рождената ви карта Юпитер се намира в знака Дева, това означава, че някъде в периода между август 2015 и септември 2016 ще преживеете юпитерово завръщане. Това ще бъде година на високо ниво на енергията, която ще отвори нова страница в житейските ви търсения. Ще ви се даде много и ще трябва да бъдете добри стопани на полученото, защото мъдростта на Юпитер не е играчка, която можете да захвърлите, когато ви омръзне, а е радост, която се използва за израстване и интегриране в цялостната ви житейска схема.

В годината на юпитерово завръщане човек подхваща нов образователен, професионален или творчески проект. Пътува много и попива от разнообразието на света.

Най-засегнати от юпитеровия тласък са знаците Козирог, Дева, Телец, Стрелец, Близнаци, Риби. Те хвърлят енергия, борбеност и ентусиазъм в повишаване на квалификация, в разширяване на бизнеса и в ревизиране на стари вярвания. Инерцията, която е най-голям враг за земните представители на зодиака, трябва да отстъпи място на промяната, дързостта и инициативността.

С Юпитер в Дева се научаваме да сме щастливи не само когато сме постигнали целите си и сме обрали овациите и плодовете, а докато вървим, докато работим, докато сме в процеса. Той ни подсказва, че богът е в детайлите, във връзките между тях, в мъничките удоволствия, добрини и красоти.

За да разберем как конкретно ще се отрази юпитеровият транзит през Дева на нас самите, трябва да проверим къде точно преминава в нашата собствена карта, тоест кой дом активира - там ще вали благодат, но и там ще се чувстваме безкрайно ощетени и дефицитни, ако твърде дълго сме занемарявали развитието си по съответната житейска сфера.

Да, всички знаем, че Юпитер е благодетел и най-вероятно ще очакваме любов, връзка и процъфтяване на личните взаимоотношения, когато той преминава през 7 дом на брака и партньорствата. Но колкото и парадоксално да звучи, в практиката ми съм наблюдавала и обратния ефект - Юпитер носи сътресения и гърчове, докато същевременно изпитваме дълбока самота и пресушеност в личния живот.

Когато Юпитер кръжи в даден дом, той увеличава като през лупа всичко, което се намира там - и ресурсите, и талантите, и капацитета ни, но също така и липсите, и дефицитите, и онова, което сме занемарявали. И още по-силно усещаме като бодежи в сърцето всичко, което е можело да бъде по юпитерово време, но не е.

За да добием по-ясна представа за юпитеровите възможностите, които на всяка цена трябва да обгрижим и реализираме през следващата година, освен дома, в който транзитира, трябва да имаме предвид и аспектите, които прави към рождените планети, както и позицията му по рождение с транзитите и прогресиите към нея.

В крайна сметка, каквито и уговорки да правим, Юпитер в Дева ще излее върху нас благословията си. От нас се иска да бъдем възприемчиви умове и отворени сърца - чисти съдове, които да я приемат. 

Прочетете още:

Най-подходящата работа според зодията ви

Как да се справим с детето, според зодията му

Започна ретроградната Венера. Какво ни предстои?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти