Днес е 8-ми лунен ден: очаквайте неочакваното!

луна
Снимка: Thinkstock

Днешният осми лунен ден започва от 11:10 ч. и продължава до 12:17 ч. на 19 май.

Според астрологията на този ден съответства стихията огън и то като символ на възраждането. Този период се явява изпитание, през чието преминаване човек се трансформира в ново качествено състояние.

Неслучайно символ на осмия лунен ден е митичната птица феникс, която се възражда от пепелта. Същото нещо се случва и с нас, както на психическо ниво, така и на физическо.

8-ми лунен ден е първият ден от втората лунна фаза, която завършва с пълнолуние. Двете лунни фази астролозите сравняват по следния начин: първите седем дни от цикъла можем да приемем за периода на какавида, а втората фаза – на самата пеперуда. Така пълният потенциал започва да приема реална форма. Всичко, което е изговорено и направено преди, преминава в изцяло ново състояние.

През този период може да попаднете в нестабилно емоционално състояние и да се проявят безпричинни промени в настроението, както и изпадане в крайности.

Това състояние е свързано с преструктурирането на личността или времето, в което старите мисловни програми се заменят с нови или се усъвършенстват. Обикновено такива периоди винаги се характеризират със сложни моменти и колкото по-фина е настройката, толкова повече може да се възбуди нервното безпокойство.

луна
Снимка: Thinkstock

Затова е препоръчително в този ден да си спестите посещенията и престоя в големи и шумни компании. Разбира се, не е необходимо да изпадате в крайности – ако ви поканят на вечеря, то не отхвърляйте поканата. Ако имате възможност да избирате, то по-добре заложете на малка творческа обстановка или вечеря с близки и верни приятели.Най-важното е да сте на място, на което може да има възможно най-малко провокации.

В осми лунен ден се препоръчва да не се подавате на емоционални състояния, като нервност или гняв. Запазете спокойствие и уравновесено емоционално състояние, а към провокациите се отнесете със здравословна и разумна доза ирония.

Можете да преминете по-лесно през промените, ако проявите готовност да приемете всичко ново и разбира се да имате желание за промяна. Разберете, че всичко което се проявява в живота ви през осми лунен ден, е необходимо да се приеме като даденост, като божествен урок, който ви е необходимо да научите. Важно е в този момент да проявите гъвкавост и да спазвате принципа за най-малкото съпротивление, в противен случай може да се стигне до неприятни усложнения, както на психическо, така и на физическо ниво.

Смята се, че в този ден не е препоръчително да се работи с огън и да се пали такъв, освен за специални ритуални действия. Необходимо е да проявите внимание при работа с електроуреди. Според поверията не е хубаво земята да се обработва, в този ден човек „засява“ в земята зърната на вражда, ненавист, злоба и несправедливост.

В 8-ми лунен ден може да помислите за покаяние и опрощаване на греховете.  Направете анализ на живота си, като преосмислите своите постъпки и поведение, а след това да се постараете да ги подобрите. Извадете всичко лошо от себе си и го пуснете мислено да изгори в огъня, който служи, като стихия на деня. Може да изгорите даже всички ваши проблеми и беди.

Какво да очаква всяка зодия от Юпитер в Риби

Прочетете какво още ви очаква през МАЙ:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти