Частичното лунно затъмнение във Водолей днес - кои зодии са най-уязвими в периода

Частичното лунно затъмнение във Водолей днес - кои зодии са най-уязвими в периода
Снимка: Thinkstock

В първия работен ден на новата седмица, 7 август, Луната е в опозиция с Марс в Лъв, а в 21:11 часа българско време ни очаква Пълнолуние и частично лунно затъмнение (фиг. 3), което ще бъде видимо от по-голямата част на Европа, Азия, Африка, Австралия и в част от Антарктида.

Както на самия ден, така и през следващите няколко седмици, затъмнението ще окаже най-силно влияние върху преживяванията при родените през втора декадана знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Пълнолунията и особено при затъмнение са дни, в които хората са твърде емоционални. Луната във Водолей може да окаже доста силно влияние върху психиката на хората и особено при такива с психо-емоционални проблеми. Избягвайте физическо и психическо натоварване.

Денят е подходящ за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от натрупани токсини, за усамотение. Луната във Водолей на този ден ще има по-положително влияние за родените през втора декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец, стига да нямате в личния си хороскоп и други планети в Телец, Лъв, Скорпион или Водолей. При Пълнолуние и затъмнение всички сме особено емоционални, а на този не е препоръчително да се рискува.

Слънцето и Марс в Лъв са в опозиция с Луната и в световен план крие опасности от атентати, природни катаклизми, тежки инциденти и засилена агресия. Независимо, че от някои държави затъмнението не е видимо, то акцентира силно някои от планетите в хороскопите на: Аржентина, Бразилия, Венецуела, Еквадор, Израел, Индия, Йордания, Ирак, Иран, Исландия, Русия, Китай, Нова Зеландия, Пакистан, Румъния, Северна Корея, Словения, Франция, Турция и т.н.

Снимка: Thinkstock

Събития, някакви противоречия или затруднения от различно естество по време на или до няколко седмици след лунното затъмнение, недай Боже и неприятни преживявания в личен план или инциденти, може да има при родените между 4 и 7 май Телци, между 6 и 9 август Лъвове, между 6 и 9 ноември Скорпиони, между 3 и 6 февруари Водолеи, както и при всички останали знаци, които имат някакви рождени планети или Асцендент между 14 и 16 градуса на знаците Телец, Лъв, Скорпион или Водолей. В коя сфера ще се проявят затруднение или предизвикателство, с които да се наложи да се справите, зависи от това в кой от домовете на личния ви хороскоп попада Луната във Водолей.

И все пак, ще кажа някои общи тенденции и възможности, от които да се предпазвате през деня и в следващите седмици.

Снимка: Thinkstock

При Телците затъмнението попада в 10 базисен дом и може да претърпят промени и конфликти на работното място. Пазете авторитета си и се погрижете при необходимост за близък роднина. При Лъвовете затъмнението попада в 7 базисен дом. Там то активира взаимоотношенията със семейните или с бизнес партньори / опоненти. Слънцето и Марс в Лъв ви влияят доста динамично и в някои отношения да сте нетърпеливи и нетърпими към отношението на някои хора към вас. Не бъдете прекалено груби и внимавайте за раздели с партньори. От враговете си сами можете да се пазите.

Този дом има връзка също с второто ви дете, с племенниците (ако имате такива), със съдебните спорове, така че при някои от вас може да възникнат грижи от такова естество. При Скорпионите затъмнението попада в 4 базисен дом. Това е домът на вашите корени, семейство и родители, личният ви дом и недвижими имущества. Бъдете внимателни най-вече за неприятности с роднини или в семейството си, за инциденти в дома.

Снимка: Thinkstock

При необходимост се погрижете за родител или за друг член на семейството. Някои от Скорпионите може да купят или продадат имущество, други да се преместят да живеят на друго място, а трети да загубят имущество при съдебни спорове или да бъде иззето, ако е ипотекирано.

При Водолеите затъмнението попада в 1 базисен дом и активира силно желанието за постижения, изяви и риск. Възможни са и конфликти с хора доста по-силни в пряк и преносен смисъл, както и проблеми с възрастен роднина – баба или дядо. Моят съвет е да не бъдете чак толкова напористи и да не предприемате крайни рискове. Пазете се от инциденти и се грижете за здравето и спокойствието си. Уязвимо е кръвообращението.

Снимка: Thinkstock

Лунното затъмнение на 15 – 16 градуса във Водолей има и положителен заряд. Все пак е белег за важни и неотменни събития в живота. То ще се отрази по-положително в рамките на следващите 3-4 седмици в живота на родените между 4 и 6 април Овни, между 4 и 6 юни Близнаци, между 7 и 9 октомври Везни, между 6 и 8 декември Стрелци. При Овните акцентира 11 базисен дом, който е свързан с груповите и приятелски взаимоотношения. Възможно е да приключите или започнете проект, да възникнат нови идеи и планове за бъдещето ви, да се запознаете с човек, който в последствие да ви стане истински приятел или пък приятелски отношения с човек от противоположния пол да прераснат в интимна връзка.

Но при всички случаи ще оставят важна следа в живота ви. За Близнаците затъмнението акцентира 9 базисен дом – домът на философските възгледи, далечните страни, задграничните партньори и пътувания. Някои от вас може да предприемат далечно пътуване или да имат важни за бъдещето си контакти с чужденци. Други могат да започнат или завършат успешно обучение или квалификационен курс. Като дом на Юпитер, този дом има връзка още с юридическите въпроси.

Снимка: Thinkstock

Ако има такива, то те могат да приключат за вас успешно. Не на последно място този дом е дом и на братята / сестрите на вашия партньор, затова може да се очакват и в техните семейства някакви положителни важни събития. На Везните затъмнението акцентира 5 дом, домът на любовта, творчеството, забавленията, децата, спорта и хобитата. При някои от вас може да има нови попълнения в семействата с появата на деца или внуци. При други може да се появи любовта на живота и да преживеят незабравими интимни мигове през лятото.

Снимка: Thinkstock

Трети ще се радват на високи спортни постижения и медали, ще се забавляват и радват на живота. Творческите натури може да имат също голям успех и признание, а други измежду вас да се радват на успехите на собствените си деца. При Стрелците затъмнението акцентира 3 базисен дом, домът на братята / сестрите и хората от най-близкото им обкръжение, на обучението, пътуванията, търговията и договарянията. Някои от вас, също както при Близнаци, може да започнат или завършат успешно образование / курс на обучение, да предприемете пътуване, да търгувате успешно, да подпишете важен договор, да си купите или да спечелите нов автомобил от игрите на късмета.

Но не ви препоръчвам да купувате автомобил в периода 12.08 – 06.09.2017 год., тъй като Меркурий ще бъде ретрограден в този период. Като дом на документите, някои от вас могат да получат и дългоочакван важен документ. И не на последно място може да очаквате положително събитие в живота на вашия брат или сестра. В коя сфера ще бъдат проявленията зависи от личния хороскоп на всеки човек и не забравяйте, че това са само общи тенденции, описани на единствено на базата на слънчевия ви знак.

Снимка: Thinkstock

На 7 август не се препоръчват никакви операции, освен животоспасяващи. Затъмненията носят елемент на съдбовност, а като се има предвид и че е Пълнолуние, възможни са усложнения и кръвоизливи. Денят е неблагоприятен особено за операции на вените, роговицата на очите, слуховия нерв на ушите, костите и ставите на глезените, сухожилията. Уязвими са нервната система и кръвообращението при Луна във Водолей. Внимавайте са травми в областта на крайниците, не се натоварвайте физически и емоционално на този ден.

Автор: Марги Паскалева

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти