Астрологично явление отваря сърцата ни към по-добро: време е да излезем от зоната си на комфорт

венера нептун
Снимка: iStock

Зарина Главева

Чувствате ли се една идея по-емоционално заредени днес? Това не е случайно.

Днес Венерата в Козирог попадна в секстил с Нептун в Риби и ще остане там до 7-ми януари.

Нептун омекотява Венера в Козирог, превръщайки я в нещо повече (Нептун се разширява) от социална позиция или отговорност. Венера дава на Нептун гръбнак и възможност за реализация в реалния свят. Всички тези идеи и мечти, които смятате за леко абсурдни, може би днес ще видите в друга светлина.

Секстилите са хармонични аспекти и дори творчески възможности. Възможно е да се натъкнете на нещо или да попаднете в ситуации, които ще отворят съцето ви и ще ви помогнат да се впуснете в без вина в творчество, независимо какво е то.

Когато Венера в Козирог образува секстил с Нептун в Риби, това ви носи също и много възможности да създадете контакти или да се присъедините към важен проект. Нормално е или вие, или други около вас, да усещате влияние, което ви прави по-състрадателни към другите. Не се изненадвайте, ако на фокус станат любовта, свързването и изразяването.

Не се страхувайте днес и в следващите 2 дни да излизате от зоната си на комфорт и да разширите емоционалния си капацитет.

Ако сте от хората, на които им е трудно да разпознават, наименуват и да си признаят какво чувстват, вероятно за вас това ще бъдат 2 нелесни дни. Не се притеснявайте, вие сте под контрол на това, което може да се случи с тях. Но имайте предвид, че това е една много полезна възможност да се свържете с емоциите си и да покажете уязвимост.

Девизът на всяка зодия за 2022 година

Ако пък сте човек, който е свързан добре с емоциите си, е възможно да усетите разширяване на спектъра ви от емоции или задълбочаване. Няма повод за тревога: дори ако усетите, че ви идва в повече, винаги можете да се оттеглите за момент, но се опитайте да възприемете притока на чувства като възможност да израснете.

Добър момент е и за рефлексия. Помислете си какво ви казва това, което усещате, в каква посока иска да ви отведе и защо.

Каквото и да решите да направите с тези чувства, не ги игнорирайте. Те ще бъдат благосклонни към същността ви и посоката, която сте поели.

В рамките на тези дни много от нас усещат света като едно цяло, което може да бъде болезнено, но и много ценно и полезно: за това, което е светът и това, което сме самите ние. Воалът между нас и другите е свален за момент, не се страхувайте да погледнете как изглежда това.

Най-благоприятните дни през януари

 

Прочетете какво още ви очаква през новата 2022-ра:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти