За следобедна закуска

За следобедна закуска
Снимка: Thinkstock

През работния ден няма нищо по-хубаво от това да си вземеш кратка почивка следобед. Това е времето след обяда и преди края на работния ден, когато неудържимо ви се хапва нещо сладичко, пие ви се кафе или искате и двете неща наведнъж, заедно с малко сладки приказки с колегите.

Именно по време на тези кратки следобедни почивки най-често нарушаваме диетата си или ядем излишни и високо калорични храни.

Ако искате да избегнете това и да си спестите излишните калории, то трябва да вземете известни мерки.

Най-добрият вариант е да си наложите определени ограничения. Не изяждайте сами цял шоколад или пакет чипс, вземете си само едно парченце кекс или една топка сладолед, не повече.

Друг вариант е да планирате какво ще хапвате през всеки един от следобедите и да се постараете да изпълните плана. Така ще избегнете вероятността в чудене какво да си вземете да предпочетете първото нещо, което ви дойде на ум, което често е парче торта или шоколад.

Може и да си носите храна за следобяда като плод или плодова салата.

Най-добрият вариант обаче е изобщо да не ядете нещо, а по-добре да пиете. Направете си плодов шейк с обезмаслено мляко или чай – топъл или студен, с повечко мед.

 

Ако се чувствате истински гладни, а не искате да преяждате преди вечеря, то хапнете шепа сурови ядки. Освен, че са полезни, те са вкусни и засищащи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти