Вече не знам на кого да вярвам

Всеки с теорията си Част II
Снимка: netinfo

Поредната порция научни факти вече е при нас.

Усещане за жена
Това изследване е направено отвъд океана, а на участниците в него бил даден избор между рискован ход или премерено решение. Преди началото на надпреварата някои от играчите били докоснати в знак на късмет по рамото от група жени, което наистина се оказало печеливша стратегия за тях, защото постигнали по-добри резултати от тези, които не се доверили на кадемлийските женски ръце.
Учените определят пози факт чрез аналогичен пример с децата, милвани от женска ръка (но в случая тази на тяхната майка), които след това придобивали по-голяма увереност, помагаща им да преодолеят трудностите.

Стари мой приятелю
Приятелите са извор на живот, което се потвърждава и от задълбочено проучване проведено от експерти на Brigham Young University, намиращ се в щата Юта, като за целта били анкетирани над 300 хиляди души. Съвсем закономерно изводът бил само един - хората с повече социални контакти около себе си живеят по-продължително. Дори се оказало, че здравата приятелска среда удължава живота със същата успеваемост, както и спирането на цигарите.

Успокой се със секс
Преподаватели от Университета в Принстън направили тестове върху плъхове, които всеки ден практикували секс в продължение на две седмици. Данните показали, че при тях зоната на тревожност и напрежение била подтисната за разлика от тези лабораторни животни, които правели секс само веднъж през половин месечния период. Така че, оттук нататък, отпускайте парата и нервните изблици с повечко интимни отношения.

Гузен негонен бяга
Потегляме към Мичиганския университет, където е проведено и следващото изследване. На 125 студента било предложено да изберат между любимия им десерт и диск с музиката, която най-много харесват. След което всички те, били накарани да си измият ръцете. Всъщност с този хигиенизиращ акт тестваните ''отмиват'' изкушението към сладкото и в следващия етап на експеримента, той или тя много по-лесно ще спре да се двоуми, и отново ще се присегне към десерта, без да чувства силна вина или гузност.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти