Рецептите на Катето Евро: ориз с месо по дядова рецепта

Рецептите на Катето Евро: ориз с месо по дядова рецепта

Рецептите на Катето Евро: ориз с месо по дядова рецепта
Снимка: Личен архив
2 от общо 5 гласа
Необходими продукти

Израснала съм в патриархално семейство, в което жените готвеха.

Храната беше едно от най важните неща,тя ни събираше на маса цялото семейство.

Бяхме голяма рода и на всички празници,се готвеше много и,когато седнем да се храним,на всеки му се струваше,че неговата порция месо е по хубава и я даваше на нас, децата, дядо ми Петър беше месар и у нас се наблягаше на месото. Той не признаваше постните храни и им казваше - гарнитура. Отивам аз в магазина, който се намираше на ул. Граф Игнатиев и Раковски, нареждам се на опашката и гледам дядо как продава месо.

Питаше всяка жена какво ще готви и ѝ даваше точно тази част от животното, която беше най-подходяща за нейната манджа.

Та искам да кажа, че от съвсем ранна възраст разбрах, че любовта в едно семейство минава през стомаха и тогава реших, че и аз ще се науча да готвя!

Ориз с месо по дядова рецепта

500 гр свинско месо от контра филе
300 гр ориз
1 голяма глава лук, може и пресен
600 мл зеленчуков или пилешки бульон
Масло
Зехтин, сол, черен пипер
Магданоз

Нарязвате месото и го накисвате в марината от горчица, зехтин, сол, пипер, соев сос и една лъжица мед.

Колкото повече престои, толкова по добре.

Задушавате ситно нарязания лук с масло и зехтин, добавяте ориза и леко го кавардисвате. Прибавяте бульона месото и слагате в тавичка.

Печете, докато оризът поеме водата, а месото омекне.

Поръсвате обилно с магданоз.

Да ви е вкусно!

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти