Никога не пропускайте закуската

Никога не пропускайте закуската
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Отдавна е отречено гладуването като начин за здравословно и успешно сваляне на килограми. Много хора обаче продължават да пропускат закуската като си мислят, че по този начин ще успеят да свалят килограми, или просто пропускат храненето сутрин от бързане или друга неуважителна причина.

Истината е, че закуската е едно от най-важните хранения за дена, и да, това е клише, но все пак е самата истина. Закуската ще ви даде "летящ" старт. След нощния сън тялото има нужда да "презареди" батериите и да започне успешно новия ден.

Освен това е доказано, че хора, които закусват са по-стройни и здрави, и ако се чудите защо, ще ви кажем - закусването сутрин предпазва от неконтролируем глад по-късно през деня. Причината е, че тялото е получило добър запас храна и не страда от липса на енергия.

След като е било подложено на глад, тоест стрес при подаването на енергия във вид на храна, тялото веднага трупа мастни запаси в излишни килограми, за да е подготвено при следващи моменти на гладуване. Често се случва, сутрин да не се чувства глад. Въпреки това трябва да се хапне нещо, защото гладният стомах няма да ви доведе до нищо добро.

Опитайте се да закусите нещо, колкото и да не ви се иска. Ако го правите редовно, ще започнете да усещате сутрешен апетит и закуската ще се превърне в част от хранителния ви режим. Това означава да поемате храна в определени часови пояси. Това е важно, за да "помни" организмът ви кога ще има храна, тоест прилив на енергия. Така ще подобрите и метаболизма си.

Закуската е добре да е здравословна - плодове, фреш, пълнозърнест хляб, но хубавото е, че може да си позволите и нещо по-мазно или забранено, от сорта на палачинки с шоколад. Мазнините, поети на закуска, се усвояват много по-бързо, отколкото тези приети вечер.

Ако нямате време сутрин да си приготвяте закуска, правете го предходния ден или си купете нещо, но задължително закусете. И помнете, че здравето е най-важно! Няма смисъл да сте слаби, но болни или с изтощен и изтормозен вид, или най-лошото - да се подложите на гладна диета и след това да качите бързо килограми, заради йо-йо ефекта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти