Лицето издава дали сте здрави

Лицето издава дали сте здрави
Снимка: ThinkStock

Всяка част от лицето отразява състоянието на различна част от тялото, също както ходилата на краката, чиито зони се използват при акупресурата.

Като наблюдавате линиите и пъпчиците, които се появяват в различните части на лицето, можете да разберете дали имате здравословни проблеми.

Т-зоната представя храносмилателната система

Бръчките по челото се отдават на умора и притеснение. Зад тези състояния обаче се крие проблем с храносмилането.

Можете лесно да подобрите състоянието като дъвчете добре храната си, пиете лимонов сок с топла вода преди хранене и не забравяте да ядете храни, богати на фибри (зеленчуци, ядки и семена).

Между веждите е зоната на черния дроб

Една или две ясно изразени бръчки между веждите показват проблеми с черния дроб. Те могат да се дължат на приемането на трудни за обработване храни и напитки като алкохол, мазнo и пърженo.

До проблеми с черния дроб може да се стигне и при честа консумация на храни с мононатриев глутамат. Използва се изключително широко като подобрител на вкуса. Проблем за организма ни са също подсладителите, изкуствените оцветители и овкусители.

Снимка: Thinkstock

Ако си изградите хранителен режим, в който няма готови и полуготови храни, а само прясно приготвена домашна храна, черният ви дроб не след дълго ще се почувства много по-добре.

Върхът на носа представлява сърцето

Тази част на лицето е много добре кръвоснабдена и бързо си проличава, ако имате проблем със сърцето и движението на кръвта в тялото. Най-често на носа се появяват зачервявания и черни точки вследствие на сладките и тежки храни, които поемате.

За да имате здраво сърце, трябва да държите кръвното и холестерола под контрол. Премахнете ли солта, мазнините и захарта, ще сте направили голяма крачка в посока към по-добро здраве.

Ноздрите съответстват на белите дробове

Вдишването на пушек и мръсен градски въздух запушват белите дробове.

Честата хрема и алергиите показват, че въздухът, който дишате, не е достатъчно качествен.

Снимка: Getty/Guliver

Често излизайте извън града, за да се порадвате на въздуха такъв, какъвто трябва да бъде – чист и здравословен.

Под очите е зоната на бъбреците

Тъмните кръгове под очите може да се дължат на проблеми с бъбреците и отделителната система. Те говорят и за умора и дълго продължил стрес.

Подобрение можете да получите, ако започнете да приемате повече течности и намалите солта и кофеина. В китайската традиционна медицина бъбреците са свързани със страха и тревожността, така че тъмните ви кръгове може да показват и неразрешени проблеми от емоционално естество.

Челюстта е хормоналният баланс и репродуктивната система

Снимка: Thinkstock

Пъпчици около устата и по челюстта може да показват хормонални проблеми, промяна в либидото или наближаваща менструация.

Устата представлява стомаха и имунитета

Лошият дъх подсказва, че произвеждате прекалено много стомашни сокове, а това може да увреди лигавицата. Афтите показват нисък имунитет, както и зачервените сливици.

Наблюдавайте лицето си, то може да ви подскаже много за състоянието на цялото ви тяло, но винаги, винаги се консултирайте с лекар преди да се заемете с лечение.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти