Как да се храним с удоволствие без да трупаме килограми

Как да се храним с удоволствие без да трупаме килограми
Снимка: Thinkstock

След продължителна зима и още по-продължителна студена пролет, лятото вече е на прага ни. Тук и сега.

Толкова дълго време очаквахме момента да захвърлим досадните ботуши и палта, а когато го направихме – паника. Питате се – във форма ли съм, за да облека онази къса вталена рокля с презрамките, която зарових дълбоко в гардероба след лято 2014?

Картинката е ясна – ще направите някои жертви в името на добрата форма, но не е задължително те да включват непоносими ограничения. Достатъчно е да сте дисциплинирани и да организирате храненето си по-прецизно.

Не е необходимо да зачерквате и любимото си питие след дългия работен ден, вашият ежедневен релаксиращ ритуал. Добър избор в този случай са нискоалкохолните напитки – бирата е подходящ вариант, а през топлите месеци ще можете да избирате и от разновидностите със свеж плодов вкус.

Ако обичате пиво, не се притеснявайте и забравете мита за „биреното коремче“. Бирата, всъщност, е една от най-нискокалоричните напитки, защото не съдържа мазнини и холестерол. Представете си, в 100 мл. пиво има само 46 калории, така че не се тревожете за стройната си фигура, ако консумирате разумно.

А положителното е, че бирата се съчетава перфектно с почти всички храни, независимо от сезона или предпочитанията.

Ето някои предложения за ястия, достатъчно диетични, но и подходящи за комбинация с най-кехлибарената сред напитките:

В работното ви ежедневие ви съветваме за известно време да не разчитате единствено на познатото меню в близкия до офиса ви ресторант. По-добре се стегнете и пригответе здравословната си порция още вкъщи.

Ако не разполагате с достатъчно време за приготвяне на сложния ястия, заложете на богата, достатъчно засищаща салата от зеленолисти зеленчуци с картофи, ориз или защо не – варена елда.

За да излезете от рутината, винаги можете да се поглезите и със салата от омар и скариди, приготвена в сос от пшеничена бира.

Не забравяйте, че ако все пак избирате сандвич, то той трябва да е с пълнозърнест хляб. За любителите на пивото – безалкохолният вариант е отличен избор в разгара на работния ден. За десерт ви препоръчваме да хапнете плод или нискокалорично кисело мляко.

Да се насладиш на чаша бира след работа или да излезеш на вечеря с приятели, не пречи да водиш балансиран начин на живот

Изкушения дебнат отвсякъде, а най-вече – по време на шумни събирания с приятели, официални вечери или събития с неприлично богат кетъринг. Каквото и да става заложете на нискоенергийни предястия като салати или морски дарове. Няма да останете разочаровани, дори напротив, и от вегетарианските ястия.

Ако търсите по-интересни и разнообразни варианти, които бихте могли да приготвите и вкъщи, бихме ви препоръчали пролетни ролца с авокадо, червено зеле, моркови и маруля. А за напитката, подходяща комбинация с подобен тип ястия, е бира тип Пилзнер. Трикът да пиете в умерени количества, а и да изглеждате по-стилни и женствени, е да консумирате пивото бавно и в по-малки стъклени чаши.

За основното ви меню можете да изберете месо или риба, печена във фолио, придружена от чаша светло пиво. За десерта – оставяме изводите на вас. За любителите на бирата ще добавим единствено, че могат да комбинират последната част от храненето с вече популярните и в България радлери с огромното си разнообразие от вкусове.

Ето че бихте могли да се наслаждавате на вкусно ежедневие, без задължително да се чувствате изолирани от света на удоволствията.

И накрая - не забравяйте, гарнирайте всички тези съвети с голяма доза спорт, за да се чувствате напълно тонизирани и свежи в следващите така чакани топли дни.

Наздраве!

Още интересно и полезно за бирата:
От бира ли се получава наистина бирено коремче?
Бирената революция
Лек и стрес срещу стареене? Бира!
10 причини да харесваш бира

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти