Как да изчистим тялото си от токсините

"Марш навън" на токсините от тялото ни
Снимка: Thinkstock

Един от най-разпространените методи за пречистване на организма от токсините е разтоварващият ден, който е добре да прилагаме веднъж седмично като част от хранителния си режим. Това означава да консумираме само пресни плодове, зеленчуци и чай за период от 24 часа.

Тази практика дава възможност на организма да се освободи от вредните вещества, които се натрупват с приема на различните продукти. Повечето храни, които човек поема всекидневно, предизвикват киселинни реакции, т.е. способстват и за развитието на различни заболявания.

Всеки, който е пробвал, знае, че да се храниш редовно с плодове и зеленчуци (стига да имате здрав стомах) не е толкова сложно – дори вече през зимата има достатъчно сочни плодове и зеленчуци, пише "Здраве.bg".

Ако обичате да ядете месо или месни продукти, опитайте се това да не е повече от 2-3 пъти седмично. Натрупването на твърде много токсини, причинено от този тип продукти, е лесно да се разпознае по ред симптоми – главоболие, болка в очите, физическа слабост, умствена умора. Разбира се, тези признаци не са страшни, но са сигнал, че състоянието на организма може да се влоши.

Ако пък в менюто ви преобладават предимно тестени изделия, добре е да се ограничавате в яденето на месо и мазнини. По принцип и това не е достатъчно – в такива случаи специалистите препоръчват също да се спре употребата на захар. Нея можете да си набавяте под естествена форма – чрез плодове и зеленчуци. Много белтъчини съдържат различните видове ядки и особено орехите.

Все пак част от описаните по-горе неприятни за организма състояния могат да се дължат и на някакво заболяване. Ако обаче вече сте били на лекар и той не е установил нищо обезпокояващо, най-вероятно наистина следвате лош режим на хранене и най-малкото, което можете да направите, е да го промените.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти