Ботокс срещу рак

Ботокс срещу рак
Снимка: Thinkstock

Инжектирането на ботокс е широко разпространен метод за борба с така неприятните бръчки.

В Холивуд случаите на пристрастени към ботокса не са един и два, а може да се говори за масово явление. Оказва се обаче, че ботоксът може да бъде от помощ в борбата с раковите образувания.

Това съобщават от Би Би Си.

Изнервянето съдейства за развитието на рака на стомаха. Изследването върху мишки показва, че употребата на токсичното вещество за убиване на нерви може да замрази развитието на тумори в стомаха и да ги направи по-уязвими на химиотерапията.

Проучванията са в много ранен етап и не е ясно дали инжекциите с ботокс могат да помогнат за спасяването на човешки животи.

Обикновено ботоксът се използва в борбата срещу застаряването, а не срещу рака. Това вещество уврежда функцията на нервите да отпускат мускулите и дори бръчките.

Новите изследвания, обаче показват, че нервите също подхранват развитието на рак.

Учените от медицинския център към Колумбийския университет в Ню Йорк и от Норвежкия университет по наука и технологии изследвали ролята на блуждаещите нерви, които се движат от мозъка към храносмилателната система, в рака на стомаха.

Отрязването на нерва или употребата на ботокс забавят растежа на туморите или ги кара да реагират по-лесно на химиотерапията.

Започнали са изследвания върху хора, претърпели операция за отстраняването на рак на стомаха. Провеждат се тестове с ботокс и върху рака на простата. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти