Защо е полезен ръженият хляб

Защо е полезен ръженият хляб
Снимка: netinfo

Ръженият, или черният хляб, не е просто подходящ за вас, когато сте на диета. Той е страшно полезен и трябва да бъде консумиран всеки ден.

Ръженият хляб съдържа 30% повече желязо, два пъти повече калий и три пъти повече натрий от обикновения хляб. Освен всичко, той е изключително богат на витамини.

Най-добрият черен хляб е този, който е приготвен без мая. За да е наистина полезен и здравословен, трябва да е приготвен от покълнало жито. Така ще съдържа много по-малко мазнини и захар от белия хляб, а това ще ви позволи да хапвате повечко от него, без да се притеснявате за килограмите си.

Ръженият хляб е и една от най-ефективните, познати до момента, храни срещу анемия. Освен това при хора, които консумират редовно такъв хляб, исхематична болест на сърцето и други сърдечно-съдови заболявания се срещат до 30% по-рядко, отколкото при почитателите на белия хляб.

Всеки може да си позволи да хапва вкусен черен хляб, без да изтощава организма си с постоянни диети, които след като приключат и започне приемането на бял хляб, водят до йо-йо ефект.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти