Неистини за храната

Неистини за храната
Снимка: netinfo

Въпросът с правилното съхранение и хигиенизиране на хранителните продукти стои на преден и здравеносен план в живота ни, затова следващата порция правила, които сме свикнали да следваме по презумпция, ще бъдат нарушени и тутакси обявени за лъжливи.

Неизядената храна е годна за консумация, докато от нея не се разнесе зловонна миризма
Лошият аромат не е индикация дали даден продукт или ястие не става за ядене. Всъщност бактерията, която ни разболява след консумирането на развалена храна най-често не променя нейната миризма, вкус и външен изглед.

Щом ще беля даден плод или зеленчук, няма нужда да го измивам
Опасните микроорганизми по повърхността на плодовете и зеленчуците много лесно могат да се пренесат и във вътрешността на този вид продукти. Така че миенето им е задължително, като под струята на чешмата е добре да преминат обелените банани и портокали, след което внимателно да бъдат подсушени.

Не бива да слагам топла храна директно в хладилника
Няма никакво ограничение за това. Но внимавайте с храни като колбаси и млечни продукти, които не бива да се оставят за дълго на стайна температура (максимумът е два часа), защото в противен случай бактериите в тях ще се размножат много по-бързо, отколкото очаквате.

Ако ще готвите голямо количество храна, я разделете на малки порции и тогава я сложете в хладилника, за да се охлади за по-кратко време (стига да целите този ефект, разбира се).

Оптималната температура във вашия хладилник трябва да е под 4 градуса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти